“Yağışlar Devam Ediyor: Hava Durumu Tahminlerine Göre Ülkemizde Neler Yaşanacak?”

'Arabistan' sıcakları geliyor! Kritik uyarı: Dışarı çıkmayın

Hava Durumu Tahminlerine Göre Yağışlar Devam Ediyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey kesimleri ve Doğu Akdeniz bölgesinde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Aynı zamanda Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Osmaniye, Kütahya, Eskişehir, Çankırı ve Ardahan çevrelerinin yanı sıra Hatay’ın kıyı kesimleri, Adana’nın kuzey ve doğusu ile Ankara’nın kuzey çevrelerinde yerel olarak sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, Batı Karadeniz kıyıları, Sakarya, Kastamonu, Ordu, Giresun ve Rize çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu bölgelerde yağış miktarının yüksek olabileceği uyarısı yapılıyor.

Hava sıcaklıkları ise Batı Karadeniz bölgesinde 3 ila 5 derece düşeceği, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar da batı kesimlerde kuzey, doğu kesimlerde ise güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde ise güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 kilometre/saat) rüzgarlar bekleniyor.

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise durumu değerlendirdi ve şunları söyledi: “İstanbul bugün yağmurlu bir havaya uyandı. Yağmur ilerleyen saatlerde doğuya doğru hareket edecek ve Sakarya, Samsun, Kastamonu civarında etkili olacak. Yağışlar daha sonra Batı Karadeniz bölgesine kayacak. Pazartesi günü ise Marmara ve Karadeniz’de yağışlar olabilir. Kuzey bölgelerde ise Çanakkale civarında kuvvetli rüzgar etkili olacak. Pazar gününden itibaren Arabistan’dan sıcak hava gelmesi bekleniyor ve bu durum İç Anadolu bölgesini etkileyecek. Ankara, Eskişehir, Konya, Tunceli, Sivas gibi illerde sıcak havanın etkisi görülecek. Eğer işiniz yoksa pazar, pazartesi ve salı günleri dışarıya çıkmamanızı öneririm.”

Haritada gösterilen Pazartesi günü için hava durumu tahminine göre bazı illerde en yüksek sıcaklık ise şu şekilde olacak:
– Ankara: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimlerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, maksimum sıcaklık 32 derece olacak.
– İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, maksimum sıcaklık 28 derece olacak.
– İzmir: Az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor, maksimum sıcaklık 33 derece olacak.
– Adana: Az bulutlu ve açık, kuzey ve doğu kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, maksimum sıcaklık 35 derece olacak.
– Antalya: Az bulutlu ve açık, maksimum sıcaklık 30 derece olacak.
– Samsun: Parçalı bulutlu, yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, maksimum sıcaklık 29 derece olacak.
– Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, maksimum sıcaklık 28 derece olacak.
– Erzurum: Parçalı bulutlu bir hava bekleniyor, maksimum sıcaklık 34 derece olacak.
– Diyarbakır: Az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor, maksimum sıcaklık 43 derece olacak.