CHP’den İhraç Edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kılıçdaroğlu’nun Liderlik Sürecini Eleştirdi

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan: Yavaş, Akşener'e adaylık sözü verdi

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CNN Türk’te yaptığı açıklamalarda önemli konulara değindi. Özcan, CHP’den ihraç edildiğini belirterek, yeni tüzükle birlikte “geçici çıkarma” ifadesinin kullanıldığını söyledi. Mahkemeye başvuracağını ve gerekçeli kararın tebliğini beklediğini dile getiren Özcan, Kılıçdaroğlu’nun partinin başında olduğu sürece CHP’den aday adayı olmayacağını vurguladı.

Özcan, Kılıçdaroğlu ve mevcut CHP yönetimiyle sorunları olduğunu ifade etti. 2012 yılında Kılıçdaroğlu’nun “Yeni CHP” söylemini benimsemesinin ardından Muharrem İnce ile birlikte imza topladıklarını belirten Özcan, bu yaklaşımın partiye zarar vereceğini düşündüklerini söyledi. Özcan, Kılıçdaroğlu’nun değişime direndiğini ve partinin eski başarısına dönemeyeceğini düşündüğünü aktardı. Kendisi AK Parti seçmeni olsa bile, Davutoğlu için CHP’ye niçin oy vereceğini sorguladı.

HDP’nin partiden atılması konusunda yapılan açıklamaları hatırlatan Özcan, siyasetçinin her platformda doğruları söylemesi gerektiğini söyledi. Özcan, Kılıçdaroğlu ile görüşemediğini belirterek, Mansur Yavaş’ın İYİ Parti adaylığı konusunda Adalet ve Kalkınma Partisi’nin desteğiyle masadan kalktığını iddia etti. Özcan, bağımsız olarak Bolu’daki seçimlere katılmak istediğini ve halkın tercihini göz önünde bulunduracağını ifade etti.