Galata Köprüsü’nde Yapılan Bakım ve Onarım Çalışmaları Trafik Akışını Etkileyecek

Galata Köprüsü'nde 40 gün sürecek bakım çalışmaları başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Galata Köprüsü’nde yapılacak olan derz değişimi ve asfalt yenileme çalışmalarının ilk aşamasını başlattı. Polis ekipleri ve belediye çalışanları, yolun Karaköy-Eminönü istikametinde, beton bariyer ve dubalarla kapatıldı. Bu çalışmaların süresi toplamda 40 gün olup, ilk etap 20 gün boyunca Karaköy’den Eminönü’ne, ardından diğer etapta ise Eminönü’den Karaköy’e doğru devam edecektir. Bu süre zarfında trafik alternatif yollar üzerinden sağlanacaktır.

Galata Köprüsü, 1994 yılında inşa edilmiş olup, 490 metre uzunluğunda ve 42 metre genişliğindedir. Üzerinde tramvay hattı da bulunmaktadır. Yapılacak olan derz değişimi ve asfalt yenileme çalışmaları sayesinde köprünün ömrü uzayacak ve depreme karşı direnci artacaktır. Ayrıca, köprü üzerindeki açılır kapanır çelik tabliyelerin üzerindeki gereksiz ağırlıklar da kaldırılacak ve güneşte erimeyen bir asfalt kullanılacaktır.

Alternatif güzergahlar ise şu şekildedir: Eminönü’nden Karaköy istikametine gitmek isteyen araçlar, Ragıp Gümüşpala Caddesi’ne yönlendirilecektir. Ardından Unkapanı Kavşağı’ndan Atatürk Köprüsü’ne ve Tersane Caddesi üzerinden Karaköy istikametine ulaşılabilecektir.