Adana’da Gerçekleşen Tehlikeli Kaçış Sonucunda 5 Şüpheli Yakalandı

Adana'da 70 kilometrelik kovalamaca: Polis aracına sert cisim attılar

Adana’nın Merkez Seyhan ilçesinde, Yeşilyurt Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı’nda gerçekleştirilen asayiş denetiminde polis ekipleri, şüpheli durumda olan 01 AOG 874 plakalı bir otomobili durdurma girişiminde bulundu. Ancak otomobil sürücüsü polisin ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçmayı tercih etti. Mavi Bulvar ve Bülent Angın Bulvarı’nda kaçışını sürdüren şüpheli, daha sonra Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’na yöneldi.

Otoyolda devam eden takip sırasında otomobildekilerin polis aracına sert cisimler attığı iddia edildi, bu cisimler nedeniyle polis aracının ön camı hasar gördü. Şüpheli sürücü ise Sarıçam ilçesi Misis çıkışına yönelip Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ne girdi ve fabrikaların arasında izini kaybettirmeyi denedi. Ancak Baklalı Caddesi’nde ters yöne girip refüje çarpan otomobil sürücüsü, aracın kontrolünü kaybederek yakalanmaktan kurtulamadı. Yanında bulunan 4 kişiyle birlikte kaçmaya çalışan şüpheli, 70 kilometrelik takibin ardından polis tarafından yakalandı.

Polis ekipleri otomobilde yaptıkları aramada herhangi bir suç unsuruna rastlamadı. Ancak sürücü olan Mehmet Emin Ç.’nin ehliyetsiz olduğu belirlendi. Sert cisim atarak devlet malına zarar vermek suçlamasıyla gözaltına alınan 5 şüpheli hakkında işlem başlatıldı.

Öte yandan sürücünün ehliyetsiz araç kullanmak, ters şerit ihlali, drift yapmak, trafiği tehlikeye atmak ve kırmızı ışıkta geçmek gibi suçlardan cezalandırılacağı öğrenildi.