Ayvalık’ta Vatandaşlar, Kıyılar İçin Eylem Gerçekleştirdi

‘Havlu’lar Ayvalık’ta

Ayvalık ilçesinde, kıyılardaki yapılaşma ve plaj işletmelerine karşı bir protesto gerçekleştiren bir grup, ‘Kıyılar halkındır’ sloganıyla sahile havlu serip oturma eylemi düzenledi. Turistik Altınova Mahallesi’nde toplanan vatandaşlar, ‘Altınova Koruma Girişimi’ adı altında sosyal medyada bir araya gelerek plajların ücretsiz kullanıma açılması talebinde bulundu. Ayrıca, kıyılarda yükselen binaları da protesto ettiler. Eylemciler, sahile havlu sererek oturma eylemi gerçekleştirdi.

Eylemlerin öncü isimlerinden Ayşe Hundi, “Komşularımız ve destekçilerimiz, kıyıların beton yapılar ve şezlonglar ile işgaline karşı havlu hareketi başlattı. Gittikçe artan destekçi sayımızla birlikte kumsalımızda toplanarak ‘Kıyılar halkındır’ mesajını iletiyoruz.” şeklinde konuştu.

4 sene önce Ayvalık’a taşınan Zeki Nergiz ise, “Emekliler, birikimlerini buraya yatırdı ancak hiç kimse sahilden ve kumdan faydalanamıyor. Bu sebeple bir araya geldik. Kıyılar rant uğruna kurban edilmemelidir” şeklinde beyanatta bulundu.