Tekirdağ’ın Genç Serbest Dalışçısı Hamza Varol, Hem Çalışıyor Hem Başarılarını Sürdürüyor!

Ekipmanları için çıraklık yapıyor... Dünya şampiyonunun 9 madalyası var

Tekirdağ’ın genç yüzücüsü Hamza Varol, uzun yıllar yaptığı yüzme sporundan sonra serbest dalışa geçiş yaparak büyük bir başarı elde etmiştir. Milli takımı seçilen Varol, Türkiye’de katıldığı şampiyonalarda 2 altın ve 2 gümüş madalya kazanmıştır. Geçen yıl Sırbistan’da düzenlenen Serbest Dalış Havuz Gençler Dünya Şampiyonası’nda ise farklı kategorilerde 2 altın ve 3 gümüş madalya sahibi olan Varol, sualtı dalışında toplamda 9 madalya kazanmıştır.

Hamza Varol’un annesi ev kadını, babası ise bir fabrikada çalışmaktadır. Şu anda üniversite sınavı sonuçlarını bekleyen Varol, yaz tatilinde ailesine yük olmamak için bir oto tamircisinde çalışmaktadır. İşe saat 08.30’da başlayan Varol, çıkış saatinde ise hemen havuza giderek antrenmanlarını yapmaktadır. Varol, “Biz üç kardeşiz ve sporumuzun masraflı olması nedeniyle babama yük olmak istemedim. Burada çalışarak işi öğreniyor ve kendi harçlığımı çıkartıyorum. Daha sonra bu harçlıkla birlikte istediğim ekipmanları toplamaya başlayacağım” şeklinde konuştu.

Hem çalışıp hem antrenman yapmanın zorluğuna alışkın olduğunu söyleyen Varol, “Zor koşullarda antrenman yapmak, performansımı artırıyor. Haftada yaklaşık bin lira kazanıyorum” dedi. Varol’un hedefi yeniden milli takıma seçilip dünya şampiyonasına katılmaktır. “Bir önceki yıl 7 başarı elde etmeme rağmen milli takıma seçilmedim. Şimdi tekrar milli takıma seçilip dünya genelinde ilk 10 içine girebilmek istiyorum” şeklinde konuşan Varol, büyük bir başarı sergilemeyi hedeflediğini belirtti.

Sualtı sporları antrenörü Sertan Aydın ise Varol’un yaş itibarıyla artık büyükler kategorisine geçtiğini belirtti ve onun daha da başarılı olacağına inandığını ifade etti. Aydın ayrıca, “Malzeme eksikliği en büyük sorunumuz. Ancak Hamza, bu konuda elinden geleni yapıyor. Sporun her malzemesi bizim ülkemizde pahalı hale gelmeye başladı” dedi.