İstanbul Kadıköy’deki Cinayet Şüphesiyle İlgili Tutuklama

Avukatın yalanını tanıklar bozdu: Fatma atlamadı öldürüldü

İstanbul Kadıköy’deki Caferağa Mahallesi Mühürdar Caddesi’ndeki bir binanın önünde, dün akşam saat 20.20 sıralarında hareketsiz bir kadın bulunduğu ihbarı üzerine polis olay yerine gitti. Yapılan incelemede kadının hayatta olmadığı tespit edildi. İncelemeler sonucunda, kadının kimliği tespit edildi ve binanın 4. katındaki daireden düştüğü anlaşıldı. Polis, dairede oturan avukat Doğan Can Gündüz ile görüştü. Avukat Gündüz, kadını tanımadığını, telefon numarasını bir arkadaşı aracılığıyla aldığını belirtti.

Doğan Can Gündüz, polise verdiği ifadede, Fatma Duygu Özkan ile para karşılığı cinsel ilişkiye girmek için buluştuklarını ve kadının adresini aldıktan sonra eve geldiğini söyledi. Gündüz, Özkan’ın eve geldikten sonra alkol almaya başladığını ve kendisinin de uyuşturucu kullandığını belirtti. Bir süre sonra mutfakta Özkan’ı arkası dönük şekilde gördüğünü ve bu sırada kadının salon camından kendisini aşağı attığını söyledi.

Olaya şahit olan H.D. ve K.D. isimli kişilerin ifadesine göre, olay sırasında binanın önünden geçerken bağırma sesleri duyduklarını ve kadının arkasında bir erkeğin onu ittiğini gördüklerini belirtti.

Bu ifadeler sonrasında yalan söylediği ortaya çıkan Gündüz gözaltına alındı. Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Gündüz, tutuklandı.

Gündüz, savcılığa verdiği ifadesinde, pencereden dışarıyı izlerken birden bire bel bölgesinde iki el hissettiğini ve Özkan’ın kendisini arkadan tutmasından dolayı ölüm korkusuyla dönüp onu engellemek amacıyla belinden tuttuğunu söyledi. Ancak olayı hatırlamadığı için üzerine atılı suçlamalara dair herhangi bir şey söyleyemedi.