17 Ağustos depremi sonrasında yapılan bir araştırmaya atıfta bulunan Biliminsanı Görür, şunları dile getirdi: “Biliminsanları, 1999 depremlerinden sonra Marmara Denizi’nde her an 7 ve üzerinde bir deprem olma olasılığının %64 olduğunu buldu ve bu durumu belgeledi. Dolayısıyla, 30 yıl süreci bize 2029 yılını gösteriyor. Depremin periyodunun sonuna doğru yaklaşıyoruz.”
İstanbul’un muhtemel bir deprem durumunda kendi başına başa çıkamayacağına vurgu yapan Görür, “İstanbul’da büyük bir kaos söz konusu olabilir. Özetle, kendi başımızın çaresine bakamayız. Kesinlikle dışarıdan, Marmara Bölgesi dışından destek ve yardım almalıyız. Eğer İstanbul, depremde yardım umuyorsa, bu işi uzak büyük şehirlerle anlaşmalar yaparak, planlayarak yapmalı” dedi.
Alman Yer Bilimleri Araştırma Merkezi (GFZ) uzmanları tarafından yapılan Türkiye’nin tektonik yapısını analiz eden çalışmalara da dikkat çeken Görür, Marmara Denizi’nde 7.4 büyüklüğünde bir deprem olasılığı olduğunu belirtti. Uzmanlar, bu depremin Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın Adalar segmentinde meydana geleceğini tahmin ediyor ve Marmara Denizi’nin batısında enerji birikimi yaşanan Ganos fayı hakkında bilgi veriyor. Ayrıca son depremin bu bölgede 1912 yılında gerçekleştiğini hatırlattı.