CHP İstanbul İl Başkanlığı Seçimleri Hızla Yaklaşıyor ve İstanbul’da Metro Hattı İnşaatı İlerliyor

CHP’de İstanbul il yönetimine İmamoğlu kriteri

İstanbul’da CHP ilçe kurultayları hız kesmeden devam ederken, parti içindeki delege mücadelesi ön plana çıkıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu konuda son aşamada devreye girebileceği ifade ediliyorken, parti kaynakları önemli bir değerlendirme yapıyor. Bir kaynak, “İstanbul’da şu anda ilçelerde kıyasıya delege mücadelesi yaşanıyor. İl başkanlığına gelindiğinde de herkes kendi adayını çıkaracak gibi görünüyor. Ancak Genel Başkan, bu gruplara yönelik bir mesaj verebilir. Delege sayıları beni ilgilendirmiyor, doğru ve uzlaşıya açık bir isim üzerinde anlaşın” şeklinde konuştu. Bu ismin sıradan olmaması ve Canan Kaftancıoğlu gibi yüksek profilli birisi olması gerektiği de vurgulandı.

Parti içinden bir başka kaynak ise şunları dile getirdi: “Parti içinde kimse il başkanının belediye başkanı veya parti içindeki gruplarla çatışmasını istemez. Seçilecek olan kişi zaten Ekrem İmamoğlu’nun seçim sürecine katkı sunacak bir bakış açısına ve vizyona sahip olmalıdır. CHP’nin siyasi anlayışı ve bakışıyla örtüşmelidir.”

CHP’deki değişim tartışmaları İstanbul’daki ilçe kurultaylarını merak konusu yaparken, bu hafta sonu 10 ilçede daha seçim yapılacağı belirtildi. İstanbul’da yeni il başkanının belirleneceği kurultayda oy kullanacak olan 600 delegeden 394’ü bugüne kadar belirlenmiştir. Bahçelievler gibi bazı ilçelerde değişim beklenirken, Ümraniye ve Maltepe gibi diğer ilçelerde ise genel merkezin ağırlığından bahsediliyor. İstanbul’da bir sonraki hafta sonu yapılacak olan kurultaylarla birlikte Kadıköy, Küçükçekmece, Üsküdar ve Pendik gibi ilçelerdeki durum daha netleşecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı inşaatında incelemelerde bulunmuştur. İnşaatın kazı çalışmalarının yüzde 25 seviyelerine ulaştığını belirten İmamoğlu, “İstanbul’un batısına ilk metronun erişimi başlıyor. Bahçeşehir ve Esenyurt’ta bir metro hattı inşa ediyoruz” açıklamasını yaptı.