Türk Silahlı Kuvvetleri Terörle Mücadelede Başarılarını Artırıyor ve Uluslararası Operasyonlara Devam Ediyor

MSB: Terör örgütü bitiyor

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) yetkilisi Aktürk, MSB’de gerçekleştirilen basın brifinginde yaptığı açıklamalarda şu bilgileri verdi: Son bir hafta içinde 67 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylelikle bu yıl içinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1062’ye, 24 Temmuz 2015’ten bu yana ise 38.405’e ulaşmıştır. Suriye’deki harekât bölgelerimize bu yılın başından itibaren terör örgütü tarafından gerçekleştirilen 91 taciz ve saldırının 5’i son bir haftada olmak üzere toplamda 91 olduğu belirtilmiştir. Kahraman komandoların hızlı müdahalesiyle 33’ü son bir haftada olmak üzere 777 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bu hafta içinde ise 50 adet el bombası, 72 bin 40 adet AK-47 piyade tüfeği mühimmatı, 1320 adet 7.62 mm PKMS makinalı tüfek mühimmatı, 119 adet RPG-7 anti-tank mühimmatı, 2 adet RPG-7 anti-personel mühimmatı, 1588 adet Doçka mühimmatı ve 154 adet RPG-7 sevk fişeği ele geçirilmiştir.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları da terör örgütü PKK’nın sona yaklaştığını belirtmiş ve büyük kayıplar yaşadıklarını vurgulamıştır. Ayrıca örgütün katılım ve destek açısından da büyük ölçüde azaldığı ifade edilmiştir. Kaynaklar, müdahalelerin son aşamaya geldiğini ve bu çerçevede operasyon bölgelerinde askeri mülahazalarla sevkıyatlar, konuş yeri değişiklikleri gibi tedbirlerin alındığını belirtmiştir.

MSB kaynakları ayrıca, Ukrayna limanlarında bekleyen bir geminin Türk boğazlarına doğru hareket ettiği haberleri hakkında açıklama yapmış ve yaklaşık 1 yılda 33 milyon ton tahılın güvenli bir şekilde ihtiyaç duyan ülkelere sevk edildiğini belirtmiştir. Tahıl Koridoru’nun yeniden aktif hale gelmesi için çaba sarf edildiği ifade edilmiştir. Diğer ülkelerin ise alternatif güzergahlar ve yollar üzerinde çalıştığına dikkat çekilmiştir. Türk Boğazlarından geçen gemilerle ilgili bir sorun olmadığı da değerlendirme konusu olmuştur.

Son olarak, MSB kaynakları Kosova’daki KFOR (Kosova Barış Gücü) komutasının Ekim ayından itibaren bir yıl süreyle Türkiye tarafından devralınacağını belirtmişlerdir. Taburun dönüş tarihi ise Eylül ayı başı olarak planlanmıştır.