Vahşet Kamerası: Mardin’de Yavru Köpeğe Şiddet Uygulayan Şahıs Gözaltına Alındı

Hiç mi vicdanın yok

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde M.T. adlı bir şahıs, yerde hareketsiz yatan bir köpeğin başına defalarca demir çubukla vurdu. Bu vahşi olayın şokuyla sarsılan bir kız çocuğu ise korkudan hareket edemedi. M.T, kız çocuğuna da bir şeyler söyleyip köpeğin başına bir kez daha vurdu. Tüm bu korkunç anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler, büyük bir tepkiyle karşılandı.

Jandarma ekipleri, olayı incelemek amacıyla harekete geçti ve M.T’nin kimliğini tespit ederek gözaltına aldılar. Kızıltepe Kaymakamlığı da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, “İlçemizde bir kişinin demir çubukla vahşice saldırdığı yavru köpeğimiz, Kızıltepe Mobil Kısırlaştırma Merkezi’nde tedavi edildikten sonra Mardin Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ne sevk edildi” denildi.

M.T, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu acımasız olay, toplumun büyük bir infial yaşamasına neden oldu. Hayvan haklarına duyarlı olan insanlar, adaletin yerini bulması için bu tür suçlara karşı daha sert önlemler alınmasını talep etmektedir.