İBB Başkanı İmamoğlu, Şimşek ile Görüştü ve Dış Borçlanma Talebi Onaylandı

Bakan Şimşek’ten İmamoğlu jesti

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, önceki hafta Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından İmamoğlu, dün sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşım ile Mehmet Şimşek’e, uzun süredir bekledikleri dış borçlanma talebinin onaylanması için teşekkür etti. İmamoğlu, paylaşımında, “İstanbul’un ulaşım yatırımları için ihtiyaç duyduğumuz dış kredilere Hazine onayı veren Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek’e teşekkürler” şeklinde ifadelere yer verdi. İmamoğlu ayrıca, kullanılacak kredinin projelerini de “M17 Mahmutbey- Esenyurt Metrosu’nun yapımı, M12 Ümraniye -Ataşehir – Göztepe Metrosu / 300 metro aracı, M4 Kadıköy – Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu / 100 metro aracı ve T4 Topkapı – Mescid-i Selam Tramvayı /34 Tramvay Aracı” olarak sıraladı.

Hürriyet gazetesi ise, geçen hafta Çarşamba günü gerçekleşen Ekrem İmamoğlu ve Mehmet Şimşek görüşmesinin detaylarına ulaştı. Buna göre, Bakan Şimşek, görüşme esnasında İmamoğlu’na “Randevunuzdan sonra İBB’nin bizimle ilgili dosyalarını merak ettim. Bekleyen dosyalar vardı, siz gelince hepsini imzaladım” dedi. Bu haberi duyan İmamoğlu ise, dosyaların İstanbul için büyük önem arz ettiğini söyleyerek Şimşek’e teşekkür etti. İmamoğlu, Ankara’daki onay sürecinin yatırımların aksamasına neden olduğunu sürekli olarak dile getiriyordu. Ancak bu onaylar sayesinde bu sorun ortadan kalkmış oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri için Nevşehir’de bulunuyordu. İmamoğlu, Avanos’taki Ayhanlar Cemevi’ndeki törene katıldı. Gazetecilerin “Genel başkanlığa aday mısınız?” şeklindeki sorusuna İmamoğlu, “Bu konuda daha önce net açıklamalar yaptım. İstanbul yolculuğumuz kesindir ve çok önemlidir. Elbette parti içerisinde de düşüncelerimiz mevcut. Partimizi daha iyi bir geleceğe taşımak adına fikirlerimiz de var” şeklinde yanıt verdi. (DHA)