Gaziantep Hastanesinde Doktora Yapılan Saldırıda Ağır Yaralanan Doktorun Durumu Kritik

Gaziantep’te hastanede dehşet! 'Damar yolu' tartışmasında doktora saldırdılar

Gaziantep’te bir hastanede yaşanan olay gece saatlerinde acil serviste gerçekleşti. İddialara göre, ateşli bir çocuk, damar yolunun açılması için hastaneye getirildi. Ancak çocuğun damar yolunun geç açılması nedeniyle yakınları, acil serviste görevli doktor Esadullah Beğoğlu’na hakaretlerde bulunarak saldırdı. Gerginlik hastane içinde başladı ve acil servis bahçesine kadar yayıldı. Saldırıda doktor Beğoğlu, gece müdürü Ahmet Sefa Sağlık ve güvenlik görevlisi Gökhan Hacı Yunus yaralandı.

Saldırı sonucunda başına demir sopa ile vurulan doktor Esadullah Beğoğlu, ağır yaralanarak Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edildi. Hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan doktorun hayati tehlikesi bulunmaktadır.

Hastanenin gece müdürü Ahmet Sefa Sağlık, ateşli çocuğun babası ve yakınları tarafından saldırıya uğradıklarını belirtti. Sağlık, saldırganların hedefi olan doktorun çok sayıda darbe aldığını ve yoğun bakıma sevk edildiğini aktardı. Yüksek ateşli vakalarda damar yolunun açılmayabileceğinin altını çizen Sağlık, yakınların sinirlenerek hastane içinde arbede çıkardığını ifade etti. Olay sırasında hastanın müdahalesinin devam ettiğini söyleyen Sağlık, çocuğun babasının ise hakaret ve küfürlerde bulunarak olayı daha da alevlendirdiğini belirtti. Doktor, gece müdürü ve güvenlik görevlisine saldırdıklarını dile getiren Sağlık, doktorun başına 15 dikiş atıldığını ve kusma ile beyin travması şikayetiyle üniversite hastanesine sevk ettiklerini açıkladı. Saldırının ardından şikayette bulunduklarını belirten Sağlık, yaşlı olduğu için anne ve babanın polis tarafından gözaltına alındığını fakat diğer saldırganların kaçtığını ve polis soruşturmasının devam ettiğini bildirdi.

Olay anı güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, hasta yakınlarının kalabalık bir grupla hastane bahçesinde doktora saldırdığı görüldü.

Soruşturma olayla ilgili devam ediyor.