İstanbul’da Yangın Felaketi: Balkondan Atlayarak Kurtulanlar, Bir Kişi Hayatını Kaybetti

3. katta yangın dehşeti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin eski yönetim kurulu başkanlarından Cemil Arslan, ailesiyle birlikte Kadıköy’deki bir binanın üçüncü katında yaşıyordu. Ancak dün gece saatlerinde üçlü prizin neden olduğu bir yangın çıktı ve kısa sürede bütün daireyi sardı. Cemil Arslan, eşi Hatice Arslan ve kızları Şeyma Arslan yangını fark etti fakat kapıdan dışarı çıkamadıkları için kendilerini balkona attı. Maalesef, alevler balkonu da sardı ve karı-koca balkon korkuluklarına tutunarak yardım beklemeye başladı. Ancak daha fazla dayanamayan çift, kendilerini aşağı bırakmak zorunda kaldı. Cemil Arslan çardağın üzerine düşerken, Hatice Arslan ise zemine düştü.

Bu korkunç olayda, itfaiye ekipleri hızlı bir şekilde müdahale ederek balkonda mahsur kalan Şeyma Arslan’ı yaralanmadan kurtardı. Maalesef, Hatice Arslan olay yerinde hayatını kaybetti. Cemil Arslan ise hastaneye kaldırılarak kemiklerindeki kırıklar nedeniyle tedavi altına alındı.

Sabah saatlerinde polis ve itfaiye ekipleri yangının çıktığı evde detaylı bir inceleme yaptı. İlk belirlemelere göre, yangının üçlü prizin aşırı ısınması sonucu çıktığı ortaya çıktı. Yangını gören bir mahalle sakini olan Ahmet Şahin, “Yangın çok şiddetliydi. Üst kattan bir kadının kendini attığını gördük.” dedi.