Molde ve Galatasaray Arasındaki Avrupa Heyecanı Öne Çıkıyor

Molde'de Linnes oynayacak mı? Galatasaray'da Tete'nin lisans sorunu çözüldü mü? Şampiyonlar Ligi iddaa oranları...

MOLDE, Norveç Eliteserien’in geçtiğimiz sezon (2022) şampiyonu olarak 112 yıllık tarihinde beşinci kez kupayı kazandı. Yeni sezonun (2023) 19 haftası geride kalırken, 44 puanla zirveyi paylaşan “Bodo/Glimt & Viking” ikilisinden 10 puan geride ve dördüncü sırada yer alıyorlar. Savunmanın alternatif isimlerinden Birk Risa, MLS takımı New York City FC’ye transfer oldu. Sol açık Rafik Zekhnini’nin katkısıyla (3 gol 3 asist) Molde, onu Sarpsborg’a sattı. Molde’nin teknik direktörü Erling Moe, daha önce Galatasaray forması giymiş olan Martin Linnes’in hafif bir sakatlık yaşadığını ve durumunun maç saatine kadar netleşeceğini açıkladı. Eğer Linnes yetişmezse, sağ kanatta Erling Knudtzon forma giyecek. Magnus Wolff Eikrem, eski Manchester United altyapısı oyuncusu, iç sahada hem HJK hem de Klaksvik’e gol atan Kristian Eriksen ve 27 resmi maçta 16 gole katkı sağlayan (9 gol 7 asist) Emil Breivik, dikkat edilmesi gereken isimler arasında yer alıyor.

GALATASARAY, Kayserispor ile beraberliği Trabzonspor galibiyetiyle telafi etti. Önceki turlarda Zalgiris Vilnius ve Olimpija Ljubljana’yı mağlup eden Galatasaray’da, Lucas Torreira cezalı (kırmızı kart), yeni transferlerden Wilfried Zaha sakatken, bir diğer yeni transfer Hakim Ziyech ise kadro dışı kaldı. Deplasmana giden Tete’nin lisans sorunu hala çözülmedi. Teknik direktör Okan Buruk, bu konuyla ilgili olarak “Tete ile ilgili süreç hala devam ediyor. Maç saatine kadar oynama izni çıkabilme ihtimali olduğu için onu da yanımızda getirdik…” dedi. Torreira’nın yokluğunda orta üçlü, “Berkan Kutlu, Sergio Oliveira & Dries Mertens” şeklinde oluşacak. Leicester City’ye transferi gündemde olan Yunus Akgün, muhtemel olarak ilk 11’de sahaya çıkabilir. Yunus’un hemen yanında ise Kerem Aktürkoğlu olacak ve en ileride Mauro Icardi’yi izleyeceğiz.

ÖNE ÇIKAN İSTATİSTİKLER!- Molde, evinde oynadığı son 11 resmi maçın hiçbirini kaybetmedi! (10 galibiyet, 1 beraberlik)- Galatasaray, deplasmanda oynadığı son 6 Avrupa kupası maçının 5’inde gol yemedi. (2 galibiyet, 4 beraberlik)

MİSLİ ÜYELERİ NE OYNUYOR?Tek Maç, Süper Oran ve Canlı Bahis seçenekleriyle iddaa bülteninde yer alan bu karşılaşmayı kuponlarına alan Misli üyelerinin en fazla tercih ettiği seçenek “Galatasaray’ın kazanacağı” yönünde oldu. %46’lık kesim, sarı-kırmızılı takımın Norveç’ten galibiyetle İstanbul’a dönmesini bekliyor. %19’luk kesim ise kuponlarına “2,5 gol üstü” seçeneğini ekledi ve bu maçta en az 3 gol izleyeceklerini düşünüyor.

Galatasaray’ın Portekizli orta sahası Sergio Oliveira’nın PAOK günlerine dair güzel goller ve asistlerle dolu arşiv videosu, GALATASARAY’ın resmi yayın organında yer aldı.