Galatasaray, Sergio Ramos Transferi İçin Görüşmelerde İlerleme Sağlıyor

Son dakika: Sergio Ramos’un gözü Molde maçında! Şampiyonlar Ligi olursa Galatasaray'a gelecek

Galatasaray, defans hattına güçlü bir oyuncu katmak istiyor. Sergia Ramos ile yapılan görüşmeler hız kazandı. Sarı-kırmızılı ekibin menajerleri tarafından üç hafta önce gündeme getirilen İspanyol stoper, bu dönemde imza parası ve bonuslarla birlikte 15 milyon Euro istedi. Ancak Galatasaray yönetimi, bu rakamı yüksek buldu ve ısrarcı bir tavır sergilemedi ve görüşmeleri durdurdu.

Uzun süredir Suudi Arabistan takımlarıyla ilişkilendirilen Ramos, oradan beklediği teklifleri alamadı. Bunun üzerine Galatasaray, 1 hafta önce harekete geçti ve yeni teklifini sundu. Buna göre, Galatasaray, Ramos’a yıllık 5 milyon Euro garanti ücret teklif etti ve imaj hakları ve imza parası için de görüşmeye açık olduklarını iletti.

Bu süreçte Şampiyonlar Ligi faktörü nedeniyle futbolcunun taleplerinin yıllık 8 milyon Euro seviyesine düştüğü öğrenildi. Ancak Ramos’un indirim yapmasında en etkili neden, Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde yer alma olasılığı oldu.

Şampiyonlar Ligi’nde oynamak isteyen yıldız oyuncu, eğer Galatasaray gruplara kalırsa fiyatta esneklik gösterebileceğini belirtti. Molde maçında Galatasaray’ın Norveç’ten iyi bir skorla dönmesi, Ramos’un sarı-kırmızılı takıma transfer olma ihtimalini artıracaktır.

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Metin Öztürk, bugün transfere değil Molde maçına odaklandıklarını söyledi. Öztürk, karşılaşma öncesi yaptığı açıklamada, “Transferle şampiyon olunmuyor. Geçen sene harika bir takımla harika bir şampiyonluk yaşadık. Bu sene de en iddialı takımız. Kalbimden geçen elbette şampiyonluk. Rakiplerimize de saygısızlık etmek istemiyorum. Onlar da iyi transferler yaptılar. Şampiyonlar Ligi’nde gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Bütün konsantrasyonumuz ve enerjimiz bu yönde” dedi.