İstanbul Bahçeşehir Gölet’te Vale, Otomobil Hırsızlarını Durdurmak İsterken Yaşamını Yitirdi

Vale Ogün’ün babası isyan etti: Taziye için bile aramadılar

Başlığı: İstanbul Bahçeşehir Gölet’te Vale, Otomobil Hırsızlarını Durdurmak İsterken Yaşamını Yitirdi

Son dakika haberimize göre, İstanbul Bahçeşehir Gölet’te bulunan Affet adlı eğlence mekânında çalışan 21 yaşındaki vale Ogün Tekin, otomobil anahtarlarını çalan hırsızları yakalamak için mücadele ederken maalesef hayatını kaybetti. Olayın ardından hırsızlar hızla kaçtı ve şu anda hala bulunamamaktadır. Genç vale Ogün Tekin, ailesi tarafından Kıraç Mezarlığı’na defnedildi. Ailesi, taziye sürecini yaşamak için evlerinin önünde Başakşehir, Güvercintepe Mahallesi’nde bir taziye çadırı kurdu.

Vale Ogün Tekin’in babası Ergün Tekin, taziye çadırında yaptığı açıklamada, “Bu acı çok taze. Karakol bilgi vermiyor. ‘Suçluları yakalayacağız, bize güvenin’ dediler. Oğlumun çalıştığı mekân, bizimle bir kere bile iletişime geçmedi. Hatta arabayı kullanan sahibini bile bilmiyoruz. Oğlumu kullandılar. Taziye süreci tamamlandıktan sonra hukuki yollardan haklarımızı arayacağız.” şeklinde konuştu.

Öte yandan, Ogün Tekin’in çalıştığı Affet adlı mekânın sosyal medya hesaplarından canlı müzik paylaşımlarının devam ettiği görüldü. İşyeri tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Ogün’ü ve ailesini çok iyi tanımıyoruz, hatta gömüldüğü yeri dahi bilmiyoruz. O gece olanları farklı bir olay sanmıştık. Ancak olayı sonra öğrendik. Allah rahmet eylesin. Zor anları aşabilmek adına mekânımızın çarşambaya kadar kapalı kalacağını duyuruyoruz.”

Polis ekipleri, bölgede yaptıkları kamera incelemesi sonucunda hırsızların izlerini Hadımköy’de buldu. Hırsızları yakalamak için harekete geçen polislere hırsızlar tarafından ateş açıldı ve çatışma yaşandı. Bu gelişmenin ardından bölgeye Terörle Mücadele, Organize Şube ve Özel Harekât Timleri sevk edildi. Güvenlik güçleri bölgeyi kuşatarak abluka altına aldı. Ancak hırsızlar polisle çatıştıktan sonra kaçmayı başardı. Çaldıkları aracı birkaç kilometre ileride terk eden hırsızlar, başka bir araçla izlerini kaybettirdi. Şu an için hırsızların nerede oldukları bilinmemektedir.