Büyük Zafer’in 101. Yılı Kutlamaları Ankara’da Gerçekleşti

Devletin zirvesinde zafer günü

Büyük Zafer’in 101. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Ankara’da ilk tören, bugün sabah saatlerinde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anıt mezarı Anıtkabir’de gerçekleştirildi. Devlet yetkilileri, Aslanlı Yol’da yürüyüşle başlayan törene katıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bakanlar, yüksek yargı organlarının başkanları ve kuvvet komutanları Anıtkabir’de düzenlenen törende yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir’deki törende Atatürk’ün mozolesine bir çelenk bıraktı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Erdoğan ve devlet yetkilileri, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı ve şu sözleri dile getirdi: “Aziz Atatürk; Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz anıtı ifadesiyle tarif ettiğiniz Büyük Zaferin 101. yıl dönümünü gururla kutluyoruz. Şanlı tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan bugünü, sizleri, silah arkadaşlarınızı, Büyük Millet Meclisi’nin değerli üyelerini ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz, devlet ve millet olarak birlikte çalışarak büyük bir azim ve kararlılıkla hayata geçiriyoruz. Hedeflerimizi, milletimizi asırlık hayalleriyle buluşturuncaya kadar gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Ruhunuz şad olsun.”

Devlet yetkililerinin katıldığı törenin ardından Anıtkabir’e ziyaretler yoğunlaştı. Törenlerdeki askerler de büyük bir ilgiyle izlendi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 101 yıl önceki Büyük Zafer’i gölgelemeye çalışanlara izin verilmeyeceğini vurgulayarak, “Türk milleti bir daha esaret altına girmeyecektir. MHP ve Cumhur İttifakı, bu uğurda her şeyi göze almaya hazır ve kararlıdır” dedi. Bahçeli’nin 30 Ağustos mesajında şu ifadeler yer aldı: “30 Ağustos 1922’de; Türk milleti, şeref ve namusuna ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağını eşsiz kahramanlıklarla ortaya koymuştur. Türk milleti, istikbal ve istiklalini güvence altına almanın yanı sıra milli egemenlik temellerine dayanan yeni bir rejimin temellerini atmıştır. Dün olduğu gibi bugün de, zaferlerimizden rahatsız olanlar, birliğimizden ve beraberliğimizden çekinenler, 30 Ağustos’un varlığını hala sürdürdüğünü unutmasınlar.”

Anıtkabir’deki törende CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Grup Başkanı Özgür Özel de eşlik etti.