Fenerbahçe, Arda Güler’in Ayrılığı Sonrası Transfer İçin Harekete Geçti

Fenerbahçe, yeni Arda Güler'ini 18 milyon Euro'ya buldu! Galatasaray da istiyor

Fenerbahçe, Arda Güler’in takımdan ayrılmasının hemen ardından yeni transfer planlamalarına hız kazandırdı. Başkan Ali Koç ve teknik direktör İsmail Kartal, 18 yaşındaki genç yeteneğin alternatifini buldu. Bu transfer sürecinde ezeli rakip Galatasaray da devreye girdi.

İspanya’da yayın yapan dört büyük spor gazetesinin üçünün birinci sayfasında Arda Güler’in adı geçti. Marca, “Madrid, Güler transferinde Barça’yı geçti” başlığını kullanırken, Sport ise “Madrid’den Güler için büyük teklif” ifadeleriyle haberini duyurdu. AS Gazetesi ise “Güler, Madrid’i seçti” şeklinde yazdı. Real Madrid Başkanı Florentino Perez’in transfer konusundaki etkileyici performansıyla bir kez daha ezeli rakibe gövde gösterisi yaptığı bir dönemde, Barcelona cephesinde büyük bir hayal kırıklığı yaşandı. Arda Güler’in Real Madrid’e transferiyle ilgili resmi açıklama her an yapılabilir. Genç yıldız Madrid’e geçtikten sonra sağlık kontrolünden geçecek ve altı yıllık bir sözleşme imzalayacak. Arda, yeni takımının sezon öncesi çalışmalarına katılacak.

Real Madrid’in bu sezon 18 yaşındaki oyuncuyu kadroda tutup tutmayacağı belirsizliğini koruyor. İspanyol devi, Milli yıldız Xabi Alonso’nun çalıştırdığı Leverkusen’e kiralama seçeneğini değerlendirebilir. Bunun iki nedeni var. İlki, 2024 yazında görev süresi bitecek olan Carlo Ancelotti’nin yerine Alonso’nun getirilmesi planlanıyor. Böylece Arda, Real Madrid’deki yeni hocası olması muhtemel başarılı teknik adamla Leverkusen’de çalışmış olacak. Diğer sebep ise Alman ekibinin son yıllarda genç yeteneklerin gelişimi konusunda başarılı bir performans sergilemesi.

Fenerbahçe, Arda Güler’in boşluğunu doldurmak için çalışmalara başladı. Sarı-lacivertli ekip, 24 yaşındaki futbolcu Sebastian Szymanski’yi kadrosuna katmayı planlıyor. Polonyalı oyuncu, geçtiğimiz sezon Hollanda ekibi Feyenoord’da kiralık olarak forma giymiş ve milli futbolcumuz Orkun Kökçü ile birlikte şampiyonluk yaşamıştı. Fenerbahçe, Rus kulübü Dinamo Moskova ile görüşmeler yaparak başta kiralama seçeneği olmak üzere transferi için çalışmalarda bulundu. Ancak D.Moskova, bu sezon piyasası yükselmesi nedeniyle kiralama teklifine sıcak bakmadı. Bunun üzerine Fenerbahçe, oyuncunun bonservisi için hamle yaptı. Galatasaray da 24 yaşındaki oyuncuyu istemesine rağmen Fenerbahçe, oyuncuyla maaş konusunda anlaşma yaparak Galatasaray’ın önüne geçti. Transferin gerçekleşmesi halinde genç yıldızla dört yıllık bir sözleşme imzalanacak.