Galatasaray, Lucas Torreira’yı Takımda Tutmaya Kararlı

Lazio Teknik Direktörü Maurizio Sarri'den Galatasaray'ın yıldızı Lucas Torreira ile ilgili sözler...

Galatasaray, 2022/2023 sezonunda şampiyon olmasının ardından, gelecek sezon hem ligde hem de Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olabilecek bir kadro oluşturma çalışmalarını sürdürüyor. Bu planlar kapsamında, yeni transferlerin yanı sıra geçen sezon takımda kiralık olarak yer alan Mauro Icardi ve Milot Rashica’nın da bonservislerini satın alma hedefleniyor. Bu süreçte, Galatasaray’a teklifler de gelmeye devam ediyor. Uruguaylı orta saha oyuncusu Lucas Torreira da ilgi çeken isimlerden biri olarak öne çıkıyor.

Geçtiğimiz sezon Galatasaray’da büyük rol oynayan Torreira’nın Lazio’ya olan ilgisi biliniyor. Hatta 27 yaşındaki oyuncunun menajeri Oscar Bentancourt, İtalyan ekibiyle bir görüşme gerçekleştirmişti. Ancak Galatasaray, Torreira’yı takımda tutma isteğini sürekli olarak dile getiriyor. Ne var ki, Lazio Teknik Direktörü Maurizio Sarri’nin gelecek sezon için hedeflediği transferler arasında Uruguaylı oyuncu da bulunuyor.

Maurizio Sarri, Sport Italia’ya verdiği özel bir röportajda, Torreira hakkında kısa bir yorum yaptı. Suudi Arabistan’dan teklif aldığını ifade eden 64 yaşındaki teknik adam, Lazio’ya transfer etmek istediği yıldız orta saha oyuncusu hakkında, “O, Sampdoria ve Fiorentina’da izlediğim çok iyi bir oyuncu” şeklinde konuştu.

Uruguaylı yıldız oyuncu, futbol kariyerine ülkesi Uruguay’ın Institucion Atletica 18 de Julio takımında başladı. 2014 yılında Pescara’ya 375 bin Euro karşılığında transfer olan Torreira, Avrupa futboluna adım attı. Bir yıl sonra ise 3 milyon Euro’ya Sampdoria’ya transfer oldu. Sampdoria’da gösterdiği performansla Avrupa’nın büyük kulüplerinin dikkatini çekti. 2018 yılında Arsenal’e yaklaşık 30 milyon Euro bedelle transfer olan Torreira, bir dönem Atletico Madrid ve Fiorentina’ya kiralandıktan sonra Ağustos 2022’de 6 milyon Euro karşılığında Galatasaray’a transfer oldu.