Galatasaray Transfer Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor

Okan Buruk istedi, Galatasaray harekete geçti! 2. transfer operasyonu...

Galatasaray’da devre arası transfer çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Sarı-Kırmızılılar, sözleşmeleri sona eren Okan Kocuk’un Samsunspor’a, Emre Taşdemir’in ise Pendikspor’a transfer olduğunu duyurdu. Bafetimbi Gomis ve Juan Mata ise yeni takımlarını henüz açıklamadılar. Hatayspor’a geri dönen Sam Adekugbe’nin yanı sıra Mostafa Mohamed’in de Nantes’te kiralık olarak geçirdiği sezonun ardından Fransız ekibinin opsiyonunu kullanarak bonservisiyle beraber 5.75 milyon Euro karşılığında transfer olduğu açıklandı.

Galatasaray’ın ilk transferi ise 2.8 milyon Euro karşılığında Kaan Ayhan oldu. Devre arasında Sassuolo’dan kiralanan milli oyuncunun satın alma opsiyonu bulunuyordu ve Sarı-Kırmızılılar bu opsiyonu kullandı.

İkinci transfer için harekete geçen Galatasaray yönetimi, teknik direktör Okan Buruk’un hedeflediği Japon futbolcu Daichi Kamada’nın transferini tamamlamak için yoğun mesai harcıyor. Daha önce Frankfurt’a teklif sunan ancak futbolcunun diğer tekliflerin olması ve süre istemesi sebebiyle beklemeye geçen Sarı-Kırmızılılar, Suudi Arabistan kulüplerinin fiyatları yükseltmemesi için yüksek bir teklifle Kamada’nın kapısını çalmaya hazırlanıyor.

Tam aradığı 10 numara olan Kamada, Frankfurt formasıyla 179 maçta 40 gol atıp 33 asist yaparak etkileyici bir performans sergiledi. Oyun tarzıyla ön plana çıkan Kamada, klasik bir 10 numara olmanın yanı sıra 8 numara pozisyonunda da oynayabilmesi ve hızlı, mücadeleci bir yapısıyla dikkat çekiyor. Bu özellikleriyle Okan Buruk’u etkileyen Kamada, aynı zamanda iyi bir takım oyuncusu olmasıyla da ön plana çıkıyor. Milan’ın da transfer için yoğun çaba harcadığı Kamada’nın Avrupa’da kalmak istediği belirtiliyor.

Galatasaray’ın şampiyon teknik direktörü Okan Buruk, transfer çalışmalarıyla ilgili verdiği son raporda, Kamada’nın Galatasaray’a gelmesini ne kadar istediğini ifade ederken, “Daichi Kamada boşta ama birçok takım onu istiyor. Çok fazla talibi var. Önemli takımlar da istiyor. Zor bir transfer. Biz bugün gelmeden de konuştuk. Anlaşmaya yakın olduğu yerler de vardı ama şu ana kadar resmi imza atmadı” şeklinde konuşmuştu.