Galatasaray, Vedat Muriqi Transferiyle Transfer Rekorunu Kırmaya Hazırlanıyor

Fenerbahçe'nin eski yıldızına Galatasaray'dan transfer kancası! Geçen sezon İnanılmaz istatistik

Okan Buruk liderliğindeki Galatasaray, transfer çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Başarılı futbolcuların takıma katılmasının ardından sarı-kırmızılı ekip, şimdi de Fenerbahçe’nin bir eski futbolcusunu hedefine aldı.

TRANSFER REKORU KIRILDI

Yaz transfer döneminde Galatasaray, Mauro Icardi, Kaan Ayhan, Kerem Demirbay, Angelino, Cedric Bakambu, Halil Dervişoğlu, Sıraçhan Nas, Günay Güvenç, Tete, Wilfried Zaha, Hakim Ziyech, Ndombele ve Davinson Sanchez gibi transferleri gerçekleştirerek Süper Lig tarihindeki en değerli takım oldu. Transfermarkt’a göre 251.9 milyon euro (yaklaşık 7 milyar 200 milyon lira) harcayan sarı-kırmızılılar rekor kırdı.

AYRILIKLAR ART ARDA GELDİ

Galatasaray’da yaz transfer dönemi sonunda ilk ayrılan isim Mostafa Mohamed oldu. Fransa Ligue 1 takımı Nantes, Mısırlı golcünün bonservisini 5 milyon 750 bin euro karşılığında aldı. Mathias Ross, 250 bin euroluk kiralama ücretiyle NEC Nijmegen’e gönderildi. Okan Kocuk, Emre Taşdemir, Bafetimbi Gomis ve Juan Mata’nın sözleşmeleri sona erdi ve takımdan ayrılan diğer isimler oldular. Milot Rashica ve Samuel Adekugbe, kendi kulüplerine geri döndü. Kaan Arslan, Batuhan Şen, Taylan Antalyalı, Alexandru Cicaldau ve Gökay Güney ise takımdan kiralık olarak ayrıldı. Emre Kılınç ve Atalay Babacan da sarı-kırmızılılara veda etti. Yunus Akgün Leicester City’e, Yusuf Demir ise Basel’e kiralandı. Berkan Kutlu ise Genoa’ya transfer oldu. Galatasaray’ın genç oyuncusu Emin Bayram ise Belçika Ligi ekiplerinden Westerlo’ya kiralandı.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grup kura çekimi Monaco’da gerçekleştirildi ve Galatasaray’ın rakipleri belli oldu. A Grubu’nda yer alacak olan Galatasaray, Bayern Münih, Manchester United ve Kopenhag ile mücadele edecek.

FENERBAHÇE’NİN ESKİ YILDIZINA İLGİ

A Spor’un haberine göre Galatasaray, Okan Buruk yönetiminde Fenerbahçe’nin eski golcüsü Vedat Muriqi’yi takibe aldı. İspanya ekibi Mallorca’da başarılı bir performans sergileyen Kosovalı futbolcunun Türkiye’ye dönmek istediği belirtiliyor.

KİRALIK TRANSFER GÜNDEMDE

Haberin ayrıntılarına göre 29 yaşındaki futbolcu, Galatasaray ile anlaşması halinde kiralık olarak takıma katılmayı istiyor. Ancak Mallorca’nın Muriqi’yi bonservisiyle göndermeyi düşündüğü kaydedildi.

MALLORCA 7.7 MİLYON EURO’YA ALMIŞTI

Vedat Muriqi, 2020’de Fenerbahçe’den Lazio’ya 20 milyon Euro karşılığında transfer oldu. İtalyan ekibinde beklentileri karşılayamayan Muriqi, geçen sezon 8 milyon euroya Mallorca’ya transfer oldu. Fenerbahçe formasıyla 36 resmi maçta 17 gol atan ve 7 asist yapan Muriqi, önemli bir performans sergilemişti.

YILIN FUTBOLCUSU UNVANI

Mallorca’nın yıldız futbolcusu Vedat Muriqi, geçen sezonki performansıyla dikkat çekti ve Kosova’da ‘Yılın Futbolcusu’ ödülünü 2. kez kazandı. Golcü futbolcu daha önce de 2019’da bu ödüle layık görülmüştü.

GEÇEN SEZONKİ PERFORMANS

Geçen sezon Vedat Muriqi, Mallorca formasıyla 37 resmi maçta 16 gol atan ve takım arkadaşlarına 4 gol pası veren bir performans sergilemişti.