12. Uluslararası Fetih Kupası Tanıtıldı

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan: Sportif başarılarımız yükselerek devam ediyor



12. Uluslararası Fetih Kupası Tanıtıldı

Cumhurbaşkanlığı tarafından desteklenen Okçular Vakfı, 26-29 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan 12. Uluslararası Fetih Kupası etkinliğini tanıttı.

Türkiye’nin her yıl düzenlediği önemli spor etkinliklerinden biri olan Uluslararası Fetih Kupası’nın tanıtım toplantısı, Fatih Sultan Mehmet’in vefat ettiği Hünkar Çayırı’nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve birçok davetli katıldı.

Toplantıda, 32 ülkeden 500 sporcuyla gerçekleştirilecek olan ve geleneksel okçuluk sporunu canlandırmayı amaçlayan Fetih Kupası hakkında bilgilendirme yapıldı. Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, “Ata sporu olan okçuluğu olimpiyatlarda madalya alan branşlar arasına dahil ettik” diyerek Türkiye’nin spor alanındaki ilerlemelerine vurgu yaptı.

Erdoğan, “Türkiye’yi büyük ülkeler arasına yerleştirmek, Okçular Vakfı’nın misyonlarından biri” sözleriyle Türk sporunun uluslararası alanda temsil edilmesini önemsediklerini belirtti. Ayrıca, Uluslararası Fetih Kupası’nın dünya çapında önemli bir organizasyon olduğunu vurgulayarak, “Her zaman daha yüksek hedeflerimiz olacak” dedi.

Toplantının sonunda Bilal Erdoğan ve Ali Haydar Yıldız, birlikte ok atışı gerçekleştirerek etkinliği sonlandırdılar.