15 Temmuz Şehitler Anıtı’nda Dualarla Şehitlerimiz Anıldı

15 Temmuz Şehitler Anıtı'na ziyaretçi akını... 'O gece ben de şehit olmak isterdim'

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nda, şehitlerimizi anmak ve dualarla anlam yaratmak için bir etkinlik düzenlendi. Şehit yakınları ve vatandaşlar, oldukça yoğun bir ilgi göstererek anıta akın ettiler. Bu anlamlı etkinlikte, Kuranı Kerim tilaveti ve selalar okundu. 
Anıtı ziyaret eden Gülay Orhan, duygusal bir şekilde, “Çok üzgünüz. Bizim de şehitlerimiz var. Dayımın oğlu 15 Temmuz gecesi köprüde şehit oldu ve geride 3 çocuk bıraktı. O gece yıkandıktan sonra eşine, ‘Ben şehit olacağım’ demiş. Abdestini aldıktan sonra tabancasını beline takıp dışarı çıkmış ve şehit olmuş. Onlarla gurur duyuyorum. O gece ben de şehit olmak isterdim” dedi. 
Ailesiyle birlikte Özbekistan’dan gelen Şehnaz Alişova ise 15 Temmuz şehitler anıtını ziyaret etmek için sabırsızlandığını belirterek, müzeyi gezdikten sonra derinden etkilendiğini ve duygulu anlar yaşadığını ifade etti. 
Sufi Gençlik Merkezi ve Sanayii Camisi yaz kuran kursu öğrencilerini anıta getiren Galip Şimşek ise, “15 Temmuz şehitler anıtı ve müzesini ziyarete geldik. Çocuklarımızın bu anlamı kavraması ve benzer hain kalkışmalara tekrar maruz kalmamak adına şehitlerimizi anmak için buradayız” şeklinde konuştu. 
Öğrencilerden Mert Mitad Yılmaz ise, “Şehitlerimiz için çok üzülüyoruz. Ancak onlara da çok minnettarız. Allah onlardan razı olsun. İyi ki vardılar” dedi. Nil Hümeyra Şimşek ise, “Hainlerin ülkemizi bölmek amacıyla geldiği bu dönemde, Türk milleti olarak güçlü bir tepki vererek dayanışma sağladık. Onlara gereken cevabı verdik. Burada bulunmaktan gurur duyuyorum ve her gün şehitlerimiz için dua ediyoruz. Kuran okumalarımız da devam ediyor. Allah onlardan razı olsun” ifadelerini kullandı. 
Çocuklar daha sonra hep birlikte anıt önünde ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları attılar. 
HAK-İŞ İstanbul İl Başkanı Mustafa İluk, anıt ziyareti öncesi yaptığı açıklamada, “15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye, bir grup hainin başlatmış olduğu işgal girişimine tanıklık etmiştir. Asker kıyafeti giymiş kanlı teröristler, milletin özgür ve demokratik iradesiyle seçilmiş olan hükümeti devirmeye ve zorla yönetimi ele geçirmeye çalışmışlardır. Ancak aziz Türk milleti, bu gece destansı bir demokrasi mücadelesi vererek, darbe girişimine karşı tek yürek olmuştur. Kahraman Türk milleti, Çanakkale’de olduğu gibi, 15 Temmuz gecesi de aynı inanç ve ruhla hainlere geçit vermemiştir” şeklinde konuştu.