“15 Temmuz Şehitler Köprüsünde Demokrasi ve Birlik Günü Etkinliği Gerçekleştirildi”

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne Türk Bayrağı asıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 7’nci yıl dönümünde, İstanbul Valiliği ve 15 Temmuz Derneği tarafından düzenlenen etkinlik, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde gerçekleştirildi. İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, Başkan Vekili Tarık Şebik, yönetim kurulu üyeleri, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar etkinliğe katıldı.

Etkinlik öncesinde Hafıza 15 Temmuz Müzesi önünde toplanan grup adına konuşan 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, “15 Temmuz hain darbe girişiminin 7’nci yılında, geçmiş yıllarda olduğu gibi bayrağımızı köprüye asma geleneğimizi sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, İstanbul Valiliği ve 15 Temmuz Derneği olarak, şehit aileleri ve gazilerimizle birlikte bayrağımızı tekrar dalgalanacak. Şehitlerimizi, hayatlarını seve seve feda ederek bayrağımızı hainlere indirtmeyen kahramanlarımızı anacağız. Gazilerimizi de unutmayacağız. Bu bayrak binlerce yıl boyunca bu topraklarda ve gökyüzünde dalgalanacak. Çünkü bu bayrak, özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın sembolüdür. Şehitlerimiz de bu ruh ve mana ile hareket ettikleri için hayatlarını feda etmişlerdir. Şehitlerimize ve yakınlarına söz veriyoruz; bu bayrak asla inmeyecek. Vatanımız bölünmeyecek ve milletimiz asla esir olmayacak. Bağımsızlık ve özgürlüğümüzle, örnek bir millet olarak yolculuğumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Grup, konuşmanın ardından 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün ortasına kadar yürüyerek, üç farklı noktadan Türk Bayrağı ve 15 Temmuz Derneği flamasını köprüye astı.