15 Temmuz: Vatansever Kahramanlarımızın Destanı ve İhanete Karşı Direnişimiz

Milletin Zaferi 15 Temmuz 7'nci yılında... Bakan Yerlikaya: Son sözü milletimiz söylemiştir

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın 15 Temmuz açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde…

İçimize hem sevinci hem de hüznü aynı anda yaşadığımız bir 15 Temmuz’un 7. yıldönümündeyiz. Bu iki duygu da büyük ve yücedir. Öncelikle, aziz vatanımızı, bayrağımızı, seçilmiş liderimizi canını ortaya koyarak savunan isimsiz kahramanlarımızı, şehadet şerbeti içen 253 vatan evladını rahmet ve minnetle anıyorum. Mekanları cennet, makamları yüce olsun. Ayrıca, vatan için verdiği mücadelede canını ortaya koyan 2739 kahraman gazimize teşekkürlerimi sunuyorum.

15 Temmuz’da eşi benzeri görülmemiş bir ihanetle sarsıldık. FETÖ’cü hainler, askerlerimizin üniformasını kirleterek irademize, istiklalimize ve istikbalimize saldırdılar. Vatanımızı işgal etmeye kalkıştılar. Silahları olmayan masum sivillerimizi ağır silahlarla taradılar. Hiçbir değeri, ahlakı olmayan bu hainler, ekmeğini yedikleri millete ihanet ettiler!

Ancak milletimiz boyun eğmedi. Başkomutanımızın çağrısıyla meydanlara indik. 21. yüzyılda, destanların çağının bittiği düşünülen bir zamanda milletimiz tarihin en büyük destanlarından birini yazdı. 15 Temmuz’un en uzun ve karanlık gecesinde, Türk milleti kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle vatanına canlı kalkan oldu. Milletimiz birer Bedrin Aslanları gibi şanlı idi. Her vatan evladı, yürüyen bir İstiklal Marşı, dalgalanan bir al bayraktı…

Bu geceyi yaşamak, doğum gününü kutladığınız bir arkadaşınızı şehadet yıl dönümünde anmak demektir. Zaferi ve hüznü aynı anda yürekte taşımaktır. Biliyorum ki, kolay değil. Yaramız hala derin, tazeliğini koruyor. Ama mahzun olmayalım, başımızı dik tutalım.

15 Temmuz’da bir kez daha şunu anladık: Çanakkale Ruhu hala yaşıyor. Kardeşliğimiz canlı ve ayaktadır. Bu kardeşlik duygusu, Türkiye Yüzyılı’na hayat vermiş, hem kilit taşı hem de temel taşı olmuştur. Bu ruhu yaşatmak hepimizin görevidir. Türkiye’nin geleceği de bu ruhtur. Şehitlerimizi, gazilerimizi ve tüm kahramanlarımızı unutmadık, unutmayacağız. Bu destanı yazanları sonsuza dek yaşatacağız.

Nereye saklanırlarsa saklansınlar, hangi kılığa bürünsünler, izlerini sürüyoruz. Devletimiz teyakkuzdadır. 15 Temmuz 2016’dan bu yana FETÖ’cü hainlerle amansız bir şekilde mücadele ediyoruz. Her bir hain adalet önünde hesap verecek. Şehitlerimizin kanı, gazilerimizin gözü arkada kalmayacak.

Bugünümüzü ve geleceğimizi o karanlık geceyi aydınlatan kahramanlarımıza borçluyuz. Onların sayesinde bu topraklara vatan diyoruz. Allah birliğimizi daim etsin. Vatanımızı, milletimizi ve devletimizi her türlü beladan korusun. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz kutlu olsun. Zaferimiz mübarek olsun.