“30 Ağustos Zafer Bayramı: Türkiye’nin Gurur ve Coşkusunu Kutladığı Büyük Kutlama”

101 yıldır aynı gururla! Tüm yurtta coşkuyla kutladık

Türkiye’nin büyük zaferi her yıl büyük bir gurur ve heyecanla kutlanıyor. Bu yıl da 101. yılda, her yer kırmızı-beyaza boyandı ve Türk bayrakları her yerde dalgalanıyordu. Tüm ülke zaferimizi kutlarken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman ordumuzu da minnetle anıyor…

Başkent Ankara’da resmi geçit töreni düzenlendi. Ankara Garnizonu’na bağlı birlikler, TBMM’den Ulus’taki 1. Meclis’e kadar süren geçit törenine katıldı.

Antalya Sualtı Derneği ve Akdeniz Otizm ve Spor Kulübü Derneği üyeleri, Tarihi Kaleiçi Yat Limanı’nda bir araya gelerek sualtında 30 Ağustos Zaferi’nin 101. yılını kutlamak için dalış yaptı. Dalış yapanların, metrelerce derinlikte Türk bayrağı ve ’30 Ağustos Zafer Bayramınız Kutlu Olsun’ yazılı pankartı açarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

İstanbul’daki kutlamalar kapsamında Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda tören düzenlendi. İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, anıta çelenk bıraktı. Ardından Vatan Caddesi’nde geçit töreni yapıldı.

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya’da sıcak hava balonları, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Türk bayraklarıyla havalandı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuz mekanı Anıtkabir, dün ziyaretçi akınına uğradı. Trakya’da çocuklar da zafer coşkusunu paylaştı. Tekirdağ’da fener alayı yürüyüşü Yelken İhtisas kulübü önünde başlayıp Özgürlük Parkı’nda sona erdi. Tüm ülkede 30 Ağustos Zafer Bayramı renkli gösterilerle kutlandı.