30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Kutlama ve Coşku Devam Ediyor!

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü... Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanı Anıtkabir'de

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları Başladı!

Tüm yurtta çeşitli törenlerle kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı, Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Anıtkabir’de başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, devlet erkanıyla birlikte Anıtkabir’i ziyaret ettikten sonra, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen tebrikat töreniyle tebrikleri kabul edecek.

Kutlamalar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden Birinci Meclis’e kadar gerçekleştirilecek geçit töreni ile devam edecek. TBMM önünde düzenlenecek geçit töreni öncesinde Mehteran Birliği ve Karma Bando konserleri gerçekleştirilecek. Türk Yıldızları’nın gösterileriyle eşlik edeceği geçit töreninin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 17.00’de Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni’ne katılacak.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Büyük Kutlama

30 Ağustos Zaferi’nin 102’inci yılının coşkusu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek programlarla taçlandırılacak. Askeri erkan, devlet erkanı ve yabancı misyon şeflerinin katılacağı program, yaklaşık 2 bin davetliyi ağırlayacak.

Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği ve Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu’nun saat 19.00’da düzenleyeceği karşılama konseriyle başlayacak programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile açılış yapılacak. Kahraman şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua okunacak.

Programda ayrıca, yurt dışında ve yurt içinde görev yapan Türk birliklerinin 30 Ağustos Zafer Bayramı tebriklerini ilettiği özel hazırlanan kısa film gösterimi ve video mesajları da yer alacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımcılara hitap edeceği programda, sanatçı Ferhat Göçer ve Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası konser verecek. Gecenin anlam ve önemi kapsamında kahramanlık türküleri seslendirilecek.

Cumhurbaşkanlığı külliyesinin ana binası kırmızı ve beyaz renklerle ışıklandırılacak, zafer coşkusuna ışık tutacak.