’57’nci Alay Vefa Yürüyüşü’nde Unutulmaz Anılar

57’nci Alay Vefa Yürüyüşü... Gençlik ve Spor Bakanı Bak: Tüm dünyaya 'Çanakkale geçilmez' efsanesini gösterdiler

57’nci Alay Vefa Yürüyüşü’nde Unutulmaz Anlar

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ’57’nci Alay Vefa Yürüyüşü’nde katılımcılar, Eceabat ilçesine bağlı Kocadere köyünde kamp kurarak başladılar. Yürüyüş öncesinde Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından, şehit düşen 57’nci Alay askerlerinin son yemeği olan kırık buğday çorbası dağıtıldı.

Ardından, 109 yıl önce şehit düşen askerlerin anısına sabah namazı kılındı. Bakan Bak, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve diğer rütbeli askerlerle birlikte saat 06.00’da yürüyüşe başlandı.

Yürüyüş sırasında, 25 Nisan 1915’te Yarbay Mustafa Kemal’in emriyle Conkbayırı’na yürüyen 57’nci Alay’ın destansı hikayesi tekrar canlandı. Yaklaşık 6 kilometrelik yürüyüş, binlerce izci tarafından tamamlandı ve Conkbayırı’nda son buldu.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yaptığı açıklamada şunları belirtti: “Amacımız, gençlerimize tarihimizi, destanlarımızı unutturmamak ve hatırlatmaktır. Bu toprakların kıymetini ve vatan için verilen şehitleri gençlerimize anlatarak onları bu mirası yaşamalarını sağlamaktır. Bakanlık olarak bu tür etkinlikleri sürekli olarak gerçekleştiriyoruz. Gençlerimizi Çanakkale’ye taşıyarak tarihi mirasımızı daha yakından tanımalarını sağlıyoruz.”