A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası’nda Sırbistan’ı Yenerek Şampiyon Oldu ve Olimpiyat Elemelerine Odaklandı

A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli, Avrupa şampiyonluğu sonrası yeni hedefini açıkladı

2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde, A Milli Kadın Voleybol Takımı, Sırbistan’ı 3-2’lik skorla yenerek şampiyonluğa ulaştı. Milli takımımızın başında yer alan Başantrenör Daniele Santarelli, Milletler Ligi’nin ardından Avrupa Şampiyonası’nda da zaferi elde ettiği için bir açıklama yaptı.

Başantrenör Santarelli, önümüzde Olimpiyat elemelerinin olduğunu belirtti ve şu ifadeleri kullandı: “Bu harika bir duygu, büyük bir gurur. Bu takıma inanılmaz bir şekilde gurur duyuyorum. Bugün sadece kendimiz için değil, Türk halkı için mücadele ettik. İtalya ve Sırbistan gibi güçlü takımları yenmek hiç kolay değil. Ancak en iyi oyunu biz sergiledik. Maçlarda İtalya ve Sırbistan’a karşı geriye düşmemize rağmen asla pes etmedik ve zaferi elde ettik. Çok mutluyum. Şimdi sırada Olimpiyat elemeleri var. İnanıyoruz ki başarabiliriz. Bu takım gerçekten inanılmaz işlere imza attı.”

A Milli Kadın Voleybol Takımı, büyük bir başarıya imza atarak Avrupa Şampiyonası’nda şampiyonluğu kazandı. Şimdi tüm gözler, Olimpiyat elemelerinde milli takımımıza odaklanmış durumda. Başantrenör Santarelli’nin de dediği gibi, bu takımın inancıyla başarıya ulaşacağına dair büyük bir inanç var.