A Milli Takım, Letonya Karşısında EURO 2024’e Giden Yolda Kritik Sınav Verecek

A Milli Futbol Takımı'nda Vincenzo Montella'nın 11'i netleşti! Türkiye tarihte ilk hat-trick'e çok yakın

A Milli Takımımız, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu’ndaki önemli karşılaşmasına bugün Letonya’ya karşı Konya’da çıkacak. Teknik direktör Vincenzo Montella yönetimindeki takımımız, Hırvatistan’ı mağlup ederek grupta liderliği elde etti ve bugün galibiyet durumunda diğer takımların sonuçlarına bakmaksızın EURO 2024’e katılma hakkını kazanacak. Konya Büyükşehir Belediye Stadı’nda saat 21.45’te başlayacak olan maç TRT 1’den canlı olarak yayınlanacak.

Milli takımımız, tarihinde 10. kez Letonya ile karşı karşıya gelecek. Bu maçlardan 7’si resmi, 2’si özel olmak üzere toplamda 9 maç oynandı. Milli takımımız bu maçların 3’ünde galip gelirken, 5’inde beraberlikle ayrıldı ve 1 maçı kaybetti. Bugün Konya’da bu seriyi sonlandırmak hedefleniyor.

Milli takımda kart cezası sona eren Merih Demiral, bugünkü maçta forma giyebilecek. Ancak sakatlığı süren Yusuf Sarı’nın bu maçta görev alması beklenmiyor.

Diğer maçta ise 7 puanlı Galler, Hırvatistan’ı evinde konuk edecek. Eğer Galler bu maçta puan kaybederse, Letonya karşısında alınacak bir beraberlik bile Milli takıma EURO 2024 vizesini getirecek. Grup aşaması, 16-21 Kasım tarihleri arasında oynanacak maçlarla sona erecek ve ilk 2 sırayı alan takımlar Almanya’ya gitme hakkını elde edecek.

Milli takım, Avrupa Şampiyonası’na katılım başarısı gösterirse, tarihinde ilk kez üst üste 3 turnuvada yer alma başarısını elde edecek. 1996’da başlayan macerasına 2000 ve 2008’de devam eden takımımız, 2016 ve 2020’den sonra 2024’te de biletini alırsa hat-trick yapmış olacak.

Katılımımız durumunda Avrupa Şampiyonası’nda 6. kez yer almamız, Türkiye’ye 9 milyon 250 bin Euro kazandıracak. Her galibiyet 1.5 milyon Euro, her beraberlik ise 750 bin Euro anlamına geliyor. Gruptan çıkan takımlar 2 milyon Euro, çeyrek finale yükselenler 3 milyon 250 bin Euro, yarı finale çıkanlar ise 5 milyon Euro ödül alacak. İkinci olan takım 7 milyon Euro, şampiyon olan takım ise 10 milyon Euro gelir elde edecek. UEFA toplamda 370 milyon Euro dağıtacak.