“A Milli Takımımız Ermenistan ile 1-1 Berabere Kaldı ve Yoluna Devam Etti”

Türkiye-Ermenistan maçında korku dolu anlar! Kerem Aktürkoğlu'nun ardından İrfan Can Kahveci...

A Milli Takımımız, Euro 2024 Elemeleri A Grubu’ndaki 5. maçta Ermenistan ile karşı karşıya geldi. Maç, büyük bir heyecana sahne olan Yeni Eskişehir Stadyumu’nda oynandı. Mücadelenin 26. dakikasında Kerem Aktürkoğlu’na yapılan sert bir faul, seyircilerin heyecanını doruğa çıkardı. Stefan Kuntz yönetimindeki Milli Takımımız, şu oyunculardan oluşan ilk 11’le sahaya çıktı: Mert Günok, Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Cenk Özkaçar, İsmail Yüksek, Orkun Kökçü, Hakan Çalhanoğlu, Kerem Aktürkoğlu, Cengiz Ünder ve Barış Alper Yılmaz.

Yoğun bir ilgiyle karşılaşan maç, tüm futbolseverlerin gözdesi oldu. Stadyumu dolduran taraftarlar, coşkulu tezahüratlarıyla Milli Takım’a destek verdi. Seremoni sırasında dev bir kareografi de gerçekleştirildi.

Maçın 14. dakikasında Kerem Aktürkoğlu’nun asistiyle ceza sahasının sol çaprazında kaleciyle karşı karşıya kalan Barış Alper Yılmaz, şutunu çekti ancak kaleci Cancarevic önemli bir kurtarış yaparak golü engelledi. Karşılaşmanın 24. dakikasında ise Kerem Aktürkoğlu’nun uzun bir pasıyla savunmanın arkasına sarkan Barış Alper, kaleciyle yaptığı mücadelede aşırtma bir vuruş gerçekleştirdi ancak top üst ağlarda kalarak auta çıktı.

26. dakikada Kerem Aktürkoğlu’na yapılan sert faul, oyunun seyrini değiştirdi. Hava topu mücadelesinde çarpışan Kerem ve Bichakchyan yerde kaldı, sağlık ekibi sahaya girdi ve iki oyuncunun da tedavisini yaptı. Hakem daha sonra Bichakchyan’a sarı kart gösterdi.

Mücadelenin 40. dakikasında sağ kanattan ceza sahasına giren Zeki’nin vuruşu kaleci Cancarevic’te kaldı. İlk gol ise 49. dakikada Ermenistan’dan geldi. Sol kanattan gelişen atakta Tiknizyan’ın ortasına dokunan Cenk’in ıskaladığı topu arka direkteki Dashyan ağlara göndererek takımını öne geçirdi. Maçın 79. dakikasında milli takımımızdan İrfan Can Kahveci, Haroyan’ın sert faulüyle durduruldu ve hakem tarafından Haroyan’a sarı kart gösterildi. İrfan Can’ın tedavisi saha içinde yapıldıktan sonra oyuna devam edildi.

80. dakikada A Milli Takımımızın genç yeteneği Kerem Aktürkoğlu oyundan çıkarken, onun yerine Bertuğ Yıldırım oyuna girdi. 88. dakikada ise Hakan Çalhanoğlu’nun pasıyla ceza yayı üzerinde kaleciyle karşı karşıya kalan Halil Dervişoğlu’nun şutu kaleci tarafından kurtarıldı. Ancak dönen topu takip eden Bertuğ Yıldırım, gelişine yerden vuruş yaparak topu ağlarla buluşturmayı başardı.

A Milli Takımımız, mücadeleyi 1-1 berabere tamamladı. Bu sonucun ardından grup sıralamasında takımımız ikinci sıradaki yerini korudu ve Euro 2024 Elemeleri’ndeki yoluna devam etti.