ABD Ankara Büyükelçiliğinde Bağımsızlık Günü Resepsiyonu Gerçekleştirildi

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake: Mitinglerinizi çok kıskandım

Ankara Büyükelçiliği konutunda gerçekleştirilen resepsiyonla ABD, bağımsızlık gününü kutladı. Bu özel gün için birçok diplomatın katılımıyla gerçekleşen resepsiyonda, misafirleri Jeffry Flake ve eşi Sefire Cheryl Flake karşıladı. Büyükelçilik Rezidansında konuşan Flake, ABD’nin Türkiye ile üç alanda ortaklık ve işbirliği alanı olduğunu belirtti. Flake, ticaret hacminin yüzde 22 artarak 33 milyar dolara ulaştığını, bunun yanı sıra, 1 milyondan fazla Amerikalının Türkiye’yi ziyaret ettiğini ve bu sayının daha da artması beklenildiğini belirtti. Üçüncü alan olarak ise Türkiye’nin NATO üyeliği ve katkılarını önemsediklerini söyledi.

Flake, ayrıca İsveç’in yakın zamanda NATO üyeliğine geçmesini umduklarını sözlerine ekledi ve PKK ile mücadele konusunda İsveç’in de gerekli adımları atacağına inandıklarını ifade etti. Erdoğan-Biden görüşmesi konusunda ise henüz bir açıklama yapamayacaklarını belirten Flake, F-16 satışı konusunda ise ABD yönetiminin İsveç’in NATO üyeliği süreci ile satışın bir bağı olmadığını söylediğini belirtti. Ancak Kongre’nin askeri satışlarda güçlü bir rolü olduğunu da vurguladı.

Flake, Esad rejimini tanımak için yapılan bazı adımlar olduğunu gördüklerini belirtirken, ABD’nin hala buna karşı olduğunu söyledi. Seçimler konusunda ise Flake, 14 ve 28 Mayıs seçimlerine yüzde 90’a yakın katılım olduğuna dikkat çekerek, seçimlerdeki kalabalığı oldukça etkileyici bulduğunu sözlerine ekledi. Gecenin sürprizi ise Jeffry Flake’in ailesiydi. Ailesiyle birlikte Türkiye’ye yaz tatili için gelen Flake, konuklarına ailesini de tanıttı.