Acı Olay: Astsubay Eşini Silahla Katletti

Seda’nın katiline en ağır ceza istendi

Adana Seyhan’da Yaşanan Acı Olay: Eşi Katledilen Emekli Astsubay Tutuklandı

Adana Seyhan’da bulunan Öz Mehtap Apartmanı’nda yaşayan emekli astsubay Yaşar Ergül (53), 26 Ekim 2023 tarihinde eşi Seda Ergül’e (35) hafif ticari aracıyla şehir dışına çıkacağını söyledi. Ancak iddiaya göre, çift arasında ‘araç’ meselesi nedeniyle bir tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi sonucu Yaşar Ergül, 3 çocuğunun gözü önünde 10 yıllık eşini tabancayla öldürdü.

Öte yandan, Seda Ergül’ün cinayetten bir gün önce doğum günü olduğu ve Yaşar Ergül’ün eşine “Bazen seni daha ne kadar çok sevebilirim diye düşünüyorum” yazılı pasta keserek sürpriz bir kutlama yaptığı ortaya çıktı.

Tutuklanan Yaşar Ergül hakkında ‘eşi kasten öldürmek’ suçundan iddianame hazırlandı. Adana 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edilen iddianamede, sanık için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. İddianamede, Yaşar Ergül’ün savunmasına da yer verildi. Ergül, eşinin kendisiyle 2 aydır yatmadığını ve olay günü eşinin terziye gitmek istemesi üzerine tartışma yaşandığını belirterek, “Eşimi korkutmak amacıyla tabancamı çıkarttım, ancak eşim silahı çekiştirmesi sonucu silah ateş aldı. Eşimi öldürmek kastıyla silahımı doğrultmadım” şeklinde ifade verdi.