Adalet Bakanı Tunç: “Şüphelilerin İadesi İçin Çalışmalar Sürüyor

Bakan Tunç Hürriyet’e olay davayı anlattı: Yazılı ve sözlü en üst seviyede iade talebi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: “İki Şüphelinin İadesi İçin Çalışmalarımız Devam Ediyor”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Washington Adalet Müşavirliği tarafından Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur’un duruşmalarının takip edildiğini, Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından da ABD’deki tutuklu yargılama sürecinin yakından izlendiğini belirtti.

Bakan Tunç, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, “Kaza hepimizi derinden üzdü. Kazaya neden olan ve ardından ABD’ye kaçan şüpheliler Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok hakkında Adalet Bakanlığı olarak ivedilikle kırmızı bülten ve geçici tutuklama evrakı düzenledik. ABD Adalet Bakanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda da şüphelilerin ülkemize iadesini sözlü olarak vurguladık” şeklinde konuştu.

Adaletin tecellisi için sürecin başından bu yana ABD Adalet Bakanlığı nezdinde girişimlerini sürdürdüklerini belirten Bakan Tunç, “Şüphelilerle ilgili sürecin hızlandırılması ve ülkemize iadesi için tüm girişimlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Tarafsız ve bağımsız yargımız tarafından yapılacak yargılama ile adalet yerini bulacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

Bakan Tunç’un takip ve koordinasyonunda yapılan çalışmalar sonucunda, Eylem Tok ve oğlu 14 Haziran’da Türkiye’nin talebi doğrultusunda Boston’da yakalanarak gözaltına alınmış ve çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmışlardı.