Adalet Bakanı Tunç’tan Önemli Açıklamalar

'Bakan Şimşek istifa etti' iddiaları... Bakan Tunç, CNN TÜRK'te açıkladı: Ekonomi hedeflendi

Adalet Bakanı Tunç, CNN TÜRK’te Konuştu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CNN TÜRK’te “Hafta Sonu” programında Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı. Dün Şanlıurfa ve Ahlat ziyaretleri yapan Tunç, Kabine Toplantısı’nın Ahlat’ta gerçekleştirileceğini belirtti. Meclis’te yaşanan ‘yumruklaşma’ olaylarına da değinen Bakan Tunç, ‘Gazi Meclisimiz Türkiye’nin demokrasinin kalbidir. Bazı milletvekillerinin iç tüzüklere aykırı davranışları olmamalı’ dedi.

‘Bakan Şimşek İstifa Etti’ iddialarına da değinen Tunç, bu iddiaların kasıtlı olduğunu belirterek, “Ekonomi hedef alınıyor, ancak ekonomik göstergeler iyi yönde ilerliyor” şeklinde konuştu. Sosyal medya kullanımı ve suç içerikleri konusunda da uyarılarda bulunan Tunç, “Sosyal medyayı kullanırken gerçek hayatta olduğumuzu düşünerek kullanalım” dedi.

Adalet Bakanı ayrıca tutuklama kararlarının istisnai olduğunu ve titizlikle incelendiğini vurgulayarak, “Her olayda tutuklama olmaz. Tutuklama kararı veren hakimdir” şeklinde konuştu. Sokak röportajlarının yasaklanmadığına dikkat çeken Tunç, suç içeren ifadelerin yargılanabileceğini belirtti.

Yargı reformu ve adalet sistemi üzerine de konuşan Bakan Tunç, yapılan reformlarla hukuk devletinin güçlendirildiğini ve yargının bağımsızlığının önemine değindi. Hukukun üstünlüğünü esas alacak yeni adımların atılacağını belirten Tunç, kira uyuşmazlıklarının çözümünde arabuluculuğun etkili olduğunu dile getirdi. Nafaka düzenlemeleri konusunda da hassas davrandıklarını ve tarafların dinlenerek adil bir çözüm bulunacağını ifade etti.