Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un Açıklamaları Öne Çıktı

'Yenidoğan çetesi' soruşturması... Bakan Tunç: Bir yılda 47 kişi gözaltına alındı, 22'si tutuklandı

Fotoğraf: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un konuşmasından öne çıkanlar

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 2023 yılının 27 Mart tarihinden itibaren CİMER’e yapılan bir ihbarla başlayan süreci değerlendirdi. İstanbul’daki özel hastanelerde yenidoğan bakım ünitelerinde yaşanan şikayetlere ilişkin başlatılan soruşturmanın idari ve adli boyutlarda sürdüğünü belirtti. Tunç, “Teknik takipler ve delil toplama işlemlerinin ardından derinleştirilen soruşturma sonucunda toplamda 47 kişi gözaltına alındı. 22 kişi tutuklandı ve 25 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi” dedi.

Savcıya yönelik tehdit iddialarına da değinen Bakan Tunç, konuyla ilgili ayrı bir soruşturma açıldığını ifade etti. İddianame hazırlıklarının tamamlandığını ve mahkemeye sunulduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı ve Sağlık Bakanı ile yapılan görüşmeye de değinen Tunç, soruşturmanın titizlikle sürdürülmesi konusundaki kararlılıklarını vurguladı. “Bu konuda en ufak bir taviz verilmeyeceğini” söyleyen Tunç, eleştiriye de yer verdi. “Kılıçdaroğlu’nun sözleri kabul edilebilir değil. Suç duyurusunda bulunuldu. Siyasetin saygın bir dille yapılması gerektiğini vurgulayarak, çirkin sözlerin siyaseti kişilere yarar sağlamadığını belirtti. Hakaret suçlarının ciddiye alınması gerektiğini ve mahkemeye katılmamanın bir siyasetçiye yakışmayacağını ekledi. Cumhurbaşkanı’na yönelik hakaretlerin kabul edilemez olduğunu ifade eden Tunç, çirkin sözler sarf edenlerin halk gözünde itibar kaybetmeye devam edeceğini belirtti.