Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un İsrail’e Yönelik Sert İfadeleri ve Türkiye’nin Gezi Şeridi’ndeki Rolü

Adalet Bakanı Tunç: Türkiye, her zaman Filistinli kardeşlerinin yanındadır

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: İşgalci İsrail Gazze’de Savaş Suçu İşliyor

Bakan Tunç, yaptığı açıklamada, “İşgalci İsrail, 7 Ekim’den bu yana Gazze’de insanlığın gözü önünde uluslararası hukuku ayaklar altına almakta, savaş suçu işlemektedir. Sivillerin üzerine bombalar yağdırarak soykırım yapmaktadır. İsrail’in hain saldırılarında çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 33 binin üzerinde Filistinli kardeşimiz hayatını kaybederken 76 bine yakın Filistinli kardeşimiz yaralandı” dedi.

Erdoğan’ın Liderliğindeki Türkiye, Masumların ve Filistinli Kardeşlerinin Yanında

Türkiye’nin, Filistinlilerin yanında yer aldığını belirten Bakan Tunç, “Uluslararası sistem, sözde demokrasi ve insan hakları savunucusu ülkeler, işgalci İsrail’in katliamlarına sessiz kalırken ve zalimlerin yanında saf tutarken; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki Türkiye, masumların ve Filistinli kardeşlerinin yanında yer almaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımız nerede olursa olsun her platformda ‘Dünya 5’ten büyüktür’ ve ‘Daha adil bir dünya mümkün’ diyerek yaşananlara karşı tüm dünyanın kayıtsız kalmaması gerektiğini vurgulamıştır” şeklinde konuştu.

Bakan Tunç’un açıklamasında Türkiye’nin Gazze’ye en çok yardım gönderen ülke olduğu vurgulanarak, “Gazze’de ateşkes önerileri ve insani yardım önergeleri reddedilirken, Türkiye Filistinli kardeşlerine yardım göndermek için mücadele etmiştir. Türkiye, Gazze şeridine en çok yardım gönderen birinci ülke olmuştur. Türkiye olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde dünyada hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz. Filistinli kardeşlerimizin destekçisi olmayı sürdüreceğiz. Daima mazlumun ve mağdurun yanında yer alacak, dünyada barışı, huzuru ve adaleti savunacağız” ifadelerine yer verildi.

Silahlı Kavga Sonucunda 2 Kişi Hayatını Kaybetti

Silahlı Kavga Sonucunda 2 Kişi Hayatını Kaybetti

Olay, dün akşam saat 21.00 sıralarında İstanbul’un Kağıthane ilçesinde bulunan Gürsel Mahallesi 28 Nisan Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, aralarında husumet bulunan iki grup cadde üzerinde karşılaştı ve tartışmaya başladı.

“Tartışmanın büyümesi üzerine bir grup, silahlarını çıkarıp husumetlilere ateş etti.”

Silah seslerini duyan çevre sakinleri durumu hemen polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri güvenlik önlemlerini alırken, sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra hastanelere sevk etti. Yaralılardan O.Y. ve M.A. kurtarılamazken, H.Y. ağır yaralı, S.Y. ise hafif yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Olay yerinde yapılan incelemede 40 adet boş kovan bulunurken, polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

Kağıthane Kaymakamlığı konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“08.04.2024 günü saat 21:00 sıralarında Gürsel Mahallesi 28 Nisan Caddesi’nde gerçekleşen ve karşılıklı husumet – alacak verecek meselesinden kaynaklandığı belirlenen silahlı kavgada 2 kişi hayatını kaybetmiş, biri ağır 2 kişi de yaralanmıştır. Yaralılar, bölgedeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınmıştır.”

Olayla ilgili yapılan incelemede hayatını kaybeden O.Y.’nin kasten yaralama, gasp, yağma suçlarından kaydının olduğu, hayatını kaybeden M.A.’nın hırsızlık suçundan kaydının bulunduğu, ağır yaralı H.Y.’nin kasten yaralama suçundan kaydının bulunduğu, yaralı S.Y.’nin ise kasten yaralama suçundan kaydının bulunduğu belirlendi. Emniyet ekipleri olay yerinde 40 boş kovan bulunduğunu tespit etti ve soruşturma başlatıldı.