Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Eğitim Şenliğinde Buluştu

Güney Eğitim Vakfı 30 yaşında

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Eğitim Destekçileri Şenlikte Buluştu

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçe belediye başkanları, bürokratlar ve Bölge Temsilcimiz Erdal Fernergiz ile birlikte bir şenlikte bir araya geldi. Başkan Karalar şenlikte yaptığı konuşmada çağdaş eğitimin önemine vurgu yaparak, “Laik Demokratik Türkiye için çağdaş, Atatürkçü eğitimin devamı şart.” dedi.

30. Kuruluş Yıldönümü’nde Güney Eğitim Vakfı’nı kutlayan Başkan Karalar, vakfın yaptığı önemli işlere dikkat çekti. “Hiçbir karşılık beklemeden, 30 yıldır önemli bir hizmeti sürdürmek takdire şayan. Vakfın tüm yöneticilerini yürekten kutluyorum. Güney Eğitim Vakfı’nın yaptığı faydalı işlere destek vermek önemli.” şeklinde konuştu.

Karalar, Türkiye’de gençlere burs sağlayan vakıf ve kuruluşların çoğunun siyasi amaçlar güttüğünü belirtirken, Güney Eğitim Vakfı’nın Mustafa Kemal Atatürk’ün idealleri doğrultusunda hareket ettiğini vurguladı. “Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek önemli. Güney Eğitim Vakfı, çağdaş eğitimi benimseyen bir vakıf olarak önemli bir misyon üstleniyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda aydın bireyler yetiştirmek bizim asli görevimizdir. Aydın bir Türkiye’nin yaşaması için çalışmak ve Atatürk’ün mirasına sahip çıkmak gerekmektedir.” şeklinde ifadeler kullandı.