Adana Büyükşehir Belediyesi’nde İhaleye Fesat Karıştırma ve Rüşvet Operasyonu

Adana Büyükşehir Belediyesi'ne 'rüşvet' operasyonunda yeni detaylar! İhaleye fesat karıştırıp, karşılığında estetik yaptırmış

Adana Emniyet Müdürlüğü’nün Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, dün sabah saatlerinde “İhaleye fesat karıştırma” ve “Rüşvet” soruşturması kapsamında Adana Büyükşehir Belediyesi’ne operasyon düzenledi. Ekipler, belediye binası ve belirlenen birden fazla adrese baskın yaparak, delil arama ve toplama çalışmaları gerçekleştirdi. Başkan Zeydan Karalar’ın danışmanı Mürüvet S. dahil olmak üzere gözaltına alınması gereken 8 şüpheli tutuklandı. Belediye personelinin, reklam ihalelerine müdahale ederek, işbirliği yaptıkları firma sahiplerinin adreslerine şartnameleri ihaleden önce iletmesi ortaya çıktı.

Ayrıca, ihale sonrasında sahte faturalar düzenlenerek gerekli miktardan fazla paranın alındığı ve bu paranın da şüpheliler arasında paylaşıldığı belirtildi. Bu yöntemle belediyenin 58 milyon TL zarara uğratıldığı tespit edildi. Bunun yanı sıra, Mürüvet S.’nin estetik ameliyat masraflarını reklam firmasına ödettirdiği ve diğer belediye personelinin de ev kirasını ödettirip cep telefonu aldırdığı ortaya çıktı. Şüpheliler, adli tıp biriminde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyetteki sorgularına devam edilmektedir.