Adana’da Depremde Hayatını Kaybedenlerin Aileleri Adalet İstiyor

6 Şubat depremlerinde ikiz torunlarını kaybeden anneanne: Ses seda yoktu! Bizim feryatlarımız vardı sadece

Adana’da meydana gelen depremde, Kahramanmaraş merkezli olarak bilinen Hasan Alpargün Apartmanı’nın yıkılması sonucu, 96 kişi hayatını kaybetti. Bina müteahhidi Hasan Alpargün, Kıbrıs’a kaçtıktan sonra yakalanıp Adana’ya getirildi ve tutuklandı. Alpargün, Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Bir veya birden fazla kişinin taksirle ölümüne sebebiyet verme” suçundan yargılanıyor ve hakkında 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Depremin enkazı altında damadı Ekrem Ekinci, kızı Gül ve ikiz torunları Başak ve Irmak Ekinci’yi kaybeden Selver Küçükcan, yaşananları hiçbir zaman unutmayacağını ifade etti. Küçükcan, DHA’ya yaptığı açıklamada, “Ben torunlarıma bakıyordum. 5 Şubat’ta torunum Başak geldi ve dolapta tatlı olup olmadığını sordu. Tatlı yapması için yardım ettim. Akşam ezanıyla eve döndü. Evlerimizin arası zaten 200 metre. Penceremden apartmanın çöktüğünü gördüm. Hemen telefon ettim, ancak hiçbir cevap alamadım. Kızımın evinin artık olmadığını gördüm. Hemen olay yerine gittik. Hiçbir ses duyulmuyordu, sadece bizim çığlıklarımız vardı. Torunlarımı ellerimle yıkadım. Kumları tek tek temizledim, saçlarındaki, burunlarındaki, ağızlarındaki ve kulaklarındaki kumları aldım. Kum yığını altında mahsur kalmışlardı” şeklinde konuştu.

Küçükcan, mahkemede yalan beyanlarda bulunan müteahhit Hasan Alpargün hakkında da şu ifadeleri kullandı: “Alpargün, kendini korumak için çabalıyor. Yaptığı her bina hasarlı. En ağır cezayı almasını istiyoruz. Eğer çocuklarım nefessizlikten çatlayarak öldüyse, o da cezaevinde ölsün istiyorum. Bu adam bir katil. Para için her şeyi yaptı, ceplerini doldurdu, ancak orada yaşayan insanları hiç düşünmedi. ‘Yaşlıyım, hastaım’ diyor. Torunlarım 12 yaşında hayatını kaybetti. Yalnızca 96 kişi ölmediğini düşünmesin. Hepimiz öldük. 24 saatimin 20’si gözyaşlarıyla geçiyor. Torunlarımın hayali doktor olmaktı. Başak endokrinoloji, Irmak ise çocuk doktoru olmak istiyordu. Onların hayallerini gerçekleştirememiş olmaları üzerine, Tıp okuyan 3 öğrenciye destek oluyorum. Torunlarımın gerçekleştiremediği hayali, başka çocuklar gerçekleştirsin, doktor olsunlar diye.”