Adana’da Renkli Başlangıç: Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı

Adana’da karnaval coşkusu... Yer gök portakal

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Adana’da Başladı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, Adana’da başladı. Bakan Ersoy’un Adana Müze Kompleksi’nde yaptığı açıklamaya göre, festival kapsamında birçok etkinlik gerçekleştirilecek.

Bakan Ersoy’un ifadelerine göre, “Özellikle Merkez Park ve Atatürk Parkı’nda sahneler kurduk. Bu sahnelerde Türkiye’nin önemli sanatçıları konserler verecek. 30 farklı noktada 500’e yakın etkinliğin düzenleneceği festivalde Adana’da 1000 sanatçı, Türkiye genelinde ise 40 bin sanatçı yer alacak. 8 ay boyunca 7 bin etkinlik gerçekleşecek. Ayrıca Adana’da 18 metre yüksekliğinde holofluks gösterisi ve Atatürk Kültür Yolu’nda dijital bir performans sanatseverlerle buluşacak.”

Festivalin 21 Nisan Pazar gününe kadar devam edeceğini belirtilirken, çeşitli kostümler giyen katılımcılar portakal çiçeği temasına uygun aksesuarlarla renkli görüntüler oluşturacaklar. Festivalde söyleşiler, dans gösterileri, konserler ve sergiler düzenlenecek. Tahminlere göre bu yıl Adana’ya 2 milyondan fazla yerli ve yabancı katılımcının gelmesi bekleniyor ve bölgeye 4.5 milyar TL katkı sağlanacak. Ayrıca Adana ve çevre illerdeki otellerin doluluk oranının yüzde 100’e ulaşması ve günde 200 ton et tüketilmesi öngörülüyor. Festival süresince belirlenen alanlarda açılacak yüzlerce stantta vatandaşlar ürünlerini sergileyerek satma fırsatı bulacaklar.