Adana’da Umut Veren Çocuk İyilik Merkezi, Depremlerde Uzuvlarını Kaybeden Çocuklara Destek Oluyor

Bu merkez depremzede çocuklar için

Adana’da, Çukurova Üniversitesi bünyesinde, 6 Şubat depremlerinde uzuvlarını kaybeden çocuklara yönelik ücretsiz ortez, protez ve psikolojik rehabilitasyon hizmetleri sunan Çocuk İyilik Merkezi hizmete girdi. Çocuk İyilik Merkezi, 21 yaşından küçük gençlere ve çocuklara en son teknolojiyle ortopedik ve psikolojik destek sağlamakla birlikte sağlık hizmetleri, eğitim ve meslek edindirme çalışmaları da sunacak.

Çocuk İyilik Merkezi’nin açılış töreninde konuşan Rektör Meryem Tuncel, merkezin sadece bir tedavi merkezi olmadığını vurgulayarak, çocukları afetlere hazırlamak ve eğitmek gibi önemli bir misyona da sahip olduğunu belirtti. Tuncel, “Toplumlar, insan hayatını iyileştirmek ve geliştirmek amacıyla bilime yatırım yaparlar. Çocuk İyilik Merkezi de bu amaca hizmet etmek için son derece değerli bir projedir. Bu merkez, toplumumuzun en savunmasız üyeleri olan çocuklarımıza, yaşadıkları zorlu süreçte destek olacak ve onların sağlıklı, mutlu ve bağımsız bireyler olarak yetişmelerine yardımcı olacaktır” şeklinde konuştu.

Çocuk İyilik Merkezi’nin kuruluşuna destek sağlayan Hüsnü Özyeğin de depremlerin ardından acıların yaralarını sarmak ve umutları yeşertmek amacıyla çalıştıklarını ifade etti. Özyeğin, “6 Şubat depremlerinin ölçeğine baktığımızda, daha ilk günlerden itibaren çocuk rehabilitasyonu odaklı bir merkezin bir parçası olarak orta ve uzun vadeli planımızı geliştirmiştik. Çukurova Üniversitesi’nin çabalarını öğrendiğimizde Rektör Meryem hocamızla bir araya gelerek Çocuk İyilik Merkezi fikrini hayata geçirdik. Ne yazık ki, Türkiye daha önce yaşadığı afetlerle de tanınıyor ve bu afetler ne ilk ne de son olacak. Biz bu afetlere her açıdan hazır ve donanımlı olmalıyız. Bunun için öncelikle bilgi ve bilimden yararlanmalıyız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Çocuk İyilik Merkezi resmi olarak açıldı.