Adana’da Yaşanan Şiddet Olayları

Kardeşi ve yeğeni, iş insanının kâbusu oldu: 10 milyon dolar haraç istediler | Önce 2 çocuğunu sonra petrol istasyonunu kurşunladılar

Adana’da Yaşanan Şiddet Olayları

Adana’da yaşayan petrol istasyonu ve kafe sahibi olan 68 yaşındaki S.Ü.’ün yeğeni Ö.Ü., İstanbul’da iş kurdu ancak işlerinin kötü gitmesiyle battı. Bunun üzerine babası M.Ü. (52) ile birlikte S.Ü.’den para talep etti. S.Ü., para vermek istemeyince Ö.Ü., İstanbul’da bir grup ile anlaşıp amcasının petrol istasyonu ve kafesini kurşunlattı. Olaylar burada da bitmedi.

Geçtiğimiz aylarda kuzeni Z.Ü.’yü vuran ve ardından diğer kuzeni B.Ü.’yü de silahla vurarak amcasını tehdit eden Ö.Ü., “S.Ü., sıra sana geldi. Oğullarını vurdum ama senin kafana sıkacağım” şeklinde sesli mesaj gönderdi. Bu durum üzerine S.Ü. her olayı polise bildirse de yeğeni ve kardeşi bir türlü yakalanamadı.

Bir süre sonra petrol istasyonu art arda saldırılara maruz kaldıktan sonra S.Ü., istasyonu hizmet dışı bırakıp çevresini çinko ile kapattı. Ancak saldırılar durmadı. S.Ü.’ye ait kafe de motosikletle gelen kimliği belirsiz bir şahıs tarafından benzin dökülerek kundaklandı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, kundakçının kaygan zeminde düşüp kalktıktan sonra kafeyi ateşe verip kaçtığı görüldü.

Aynı gece petrol istasyonuna da saldırı gerçekleşti. Yüreğir ilçesindeki petrol istasyonu molotof kokteyli ile kundaklandı. S.Ü., yeğeni ve kardeşinin kendisinden 10 milyon dolar haraç istediğini belirterek, polisin olayla ilgili soruşturma başlattığını açıkladı.

S.Ü., “Petrol istasyonunda 150 kişi ekmek yiyordu kapatmak zorunda kaldık. Kafede en az 100 kişi ekmek yiyordu, orayı da yaktılar. Önceden 70 milyon TL haraç istiyorlardı. Daha sonra 3 milyon dolara çıkarttılar. En son da silah sıktıkları için 10 milyon dolar olmuş haraç. Vermeyeceğim fakat o parayı,” diye konuştu.

S.Ü., kardeşinin çete tarafından kullanıldığını belirterek, “Bu çete kardeşimi de kullanıyor. Benim oğlumu vurup görüntülü olarak beni aradılar. ‘Bak ne güzel vurduk’ diye bana gösterdiler. O çete 16-17 yaşındaki suça bulaşmış çocukları alıp kullanıyor. 1 sigaraya dükkan kundaklıyorlar,” dedi. Polis, olayın detaylarını incelemeye devam ediyor.