Adnan Oktar Yargılanıyor: Güncel Yapılanması Nerede?

Adnan Bey bu ne rahatlık

Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü Yapılanması Davası İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Görüldü

Adnan Oktar’ın, avukatlar ve sosyal medya grubu üzerinden kurduğu ‘güncel yapılanması’na yönelik 20 sanığın yargılandığı davanın duruşması dün İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşti. Oktar’ın da aralarında bulunduğu 5 tutuklu sanık Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla cezaevinden katıldı. 9 tutuksuz sanık ise duruşma salonunda hazır bulundu.

Oktar ve diğer tutuklu sanıklar, mahkeme heyetinin duruşma salonuna girmesini beklerken sohbet edip şakalaştılar. Kadın sanıklar, Oktar’ın esprilerine kahkahalarla gülerken sık sık iltifatlar yağdırdı. Oktar’ın beyaz kıyafetleri dikkat çekti ve bir kadın sanık tarafından “Aşkım beyaz sana çok yakışmış” yorumu üzerine Oktar, kıyafetlerini ve ayakkabılarını gösterdi.

Yargılama sırasında mahkeme başkanı ile sanık avukatı arasında gerginlik yaşandı. Mahkeme başkanı avukata uyarılarda bulunurken avukat da “Bağırma bana, ben senden yaşlıyım, savunma yapmama izin vermiyorsun. Sözümüzü kesiyorsun” diyerek tepki gösterdi. Bu olayın ardından mahkeme başkanı, “Taleplerinizi söyleyin, gereksiz konuşmalar yapmayın. Başka dosyalara da bakıyoruz” şeklinde karşılık verdi.

Tutuksuz sanık Esra Saraçoğlu, “Candan kardeşler apar topar tahliye edildi. Neden? Kızcağız iman etmeyi bilmiyor, imanı zayıf, dayanamadı. Bizimkiler cezaevinde aslan gibi duruyor. Beraatimi talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanık avukatların dosyalarının ayrılması ve Adalet Bakanlığı’ndan yargılama izni alınması talebini değerlendirerek bu konuda karar aldı. Sanık avukatlar Arzu Gül, Ayşe Toprak, Burak Temiz, Sinem Mollahasanoğlu, Pelin Durmuş ve Tuğba Bal hakkında ayrılma kararı verildi.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Adnan Oktar hakkındaki 8 bin 658 yıl hapis cezasını ve silahlı suç örgütü kapsamındaki diğer cezaları onayladı.