Adnan Oktar’a Müsaderede Yaklaşık 2 Milyarlık Mal Varlıkları Geçti

Adnan Oktar suç örgütünün malvarlığı artık Hazine’nin

Adnan Oktar’a Verilen Hapis Cezaları Onaylandı

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Adnan Oktar’a yönelik suç örgütü kurma ve yönetme, cinsel istismar ve cinsel saldırı, eğitim öğretim hakkının engellenmesi, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından verilen 8 bin 463 yıl 4 aylık hapis cezasını onayladı. Ayrıca diğer sanıklara verilen cezalar da onaylandı.

Yargıtay kararının ardından yeni bir gelişme yaşandı. Adnan Oktar’a silahlı suç örgütü davası kapsamında, örgütün suçtan elde ettiği menkul-gayrimenkullerinin müsaderesinin ardından bu malvarlıkları devlet hazinesine geçti. Yaklaşık 2 milyar lira değerindeki bu malvarlıklarının arasında tabanca, tüfek, fişek, kovan, şarjör, taşıma kılıfı, para ve döviz gibi unsurlar bulunuyor.

Müsaderede, örgüt yöneticileri tarafından örgüt amaçları doğrultusunda paylaşılan, toplamda 1 milyon 47 bin 503 lira, 52 bin 391 dolar, 30 bin 365 Euro, 535 sterlin, 160 İsviçre frankı, Hong Kong Doları ve Birleşik Arap Emirlikleri Dirhemi ele geçirildi. Örgüt üyeleri tarafından kurulan ve gelirleri örgüte aktarılan şirketler de TMSF’ye devredildi. Ayrıca araçlar ve gayrimenkuller de örgütsel faaliyetlerde kullanıldığı gerekçesiyle müsaderede yer aldı.

Operasyon ve mahkeme süreçlerinin tamamlanmasının ardından Adnan Oktar’ın suç örgütünün Hazine’ye devredilen mallarının yaklaşık 2 milyar lira değerinde olduğu düşünülüyor.