Ağrı’da Gürbulak Sınır Kapısı’ndaki Tadilat, TIR Yoğunluğunu Esendere Sınır Kapısı’na Yönlendirdi

Esendere Gümrük Kapısı’nda 10 kilometrelik TIR kuyruğu! 'Günlerdir buradayız, perişan olduk'

Ağrı’nın Gürbulak Sınır Kapısı’ndaki tadilat çalışmaları sebebiyle, bazı TIR’lar Esendere Sınır Kapısı’na yöneldi ve bu durum yoğunluk yaşanmasına neden oldu. Esendere Sınır Kapısı’nda bekleyen TIR’larının oluşturduğu kuyruk, yaklaşık 10 kilometreye kadar ulaştı. TIR şoförleri, ihraç yüklerini İran’a teslim etmek için Esendere Sınır Kapısı’nda sıra beklemek zorunda kalıyor.

Yalova’dan İran’a götürmek üzere yola çıkan TIR şoförü Babek Rizayi (50), sırada beklemenin ne kadar yorucu ve zorlu bir süreç olduğunu ifade etti. Rizayi, “TIR’lar İran’dan Türkiye’ye geliyor. Esendere Sınır Kapısı’nda bir sorun olmamasına rağmen, biz giriş yapamıyoruz. Günlerdir kuyrukta bekliyoruz. Yakıtımız ve yemeğimiz tükendi. Günlük 6 kilometre yol yürüyerek sınıra gidip, ne zaman geçeceğimizi öğrenmeye çalışıyoruz fakat sistemsel bir hatadan dolayı TIR’ların girişine izin verilemediği söyleniyor. Ne zaman geçebileceğimizi bilmiyoruz” dedi.

Gebze’den İran’a götürmek için yola çıkan TIR şoförü Hüseyin Hace (51) de “Günlerdir buradayız ve ne sorun olduğunu bilmiyoruz ancak yoğun bir TIR kuyruğu oluştu. 3 gündür bekliyorum. İran’ın Sero Kapısı’nda bir sistem hatası olduğu söylendi. Yollarda zor durumda kaldık. Yakıtımız ve yiyeceğimiz tükendi. Bir an önce düzelmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.