Ahmet Cerrah: Cesur Kurtarıcı’nın Hikayesi

188 hayat kurtardı kalbine yenildi

Ahmet Cerrah: Hayat Kurtaran Cesur Bir Kahraman

Ahmet Cerrah, hayatını insanları kurtarmaya adayan bir cerrah olarak biliniyordu. Eğitimler aldıktan sonra Sürmene Arama-Kurtarma Derneği’ni (SÜR-AK) kurarak bölgede çeşitli afetlere müdahale etti. Boğulma, sel, heyelan, yangın gibi olaylarda ve deprem afetlerinde aktif bir şekilde görev alan Cerrah ve gönüllü arkadaşları, bugüne kadar 188 kişinin hayatını kurtardılar.

Türkiye’yi sarsan 6 Şubat depremi dahil olmak üzere birçok afete koşan Ahmet Cerrah, AFAD ve Sahil Güvenlik gibi resmi kurumlarla işbirliği içinde çalışarak önemli görevler üstlendi. Ancak, 25 Temmuz’da göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Durumu ağırlaşan Cerrah, beyin kanaması geçirerek yoğun bakım servisine alındı. Ne yazık ki, geçen cumartesi akşamı yaşam mücadelesini kaybetti.

Ahmet Cerrah’ın ani ölümü Sürmene’de büyük üzüntü yarattı. Arkadaşı Kemal Abdioğlu, Cerrah’ın cesaretini vurgulayarak, “Kimsenin girmek istemediği enkazlara gözü kapalı girerdi. Deprem bölgesinde kaldırımda battaniyeye sarılıp uyumasına şahit oldum. Çok cesur biriydi. Mekanı cennet olsun. En ufak sarsıntıda insanlar kaçarken o enkazlara doğru ilerlerdi” dedi.