Ajax ve RKC Waalwijk Arasındaki Maçta Yaşanan Sakatlık Olayı Maçı Etkiledi

Ajax - Waalwijk maçı trajik sakatlık sonrası tatil edildi! Kaleci Etienne Vaessen ölümle burun buruna geldi

Hollanda Ligi Eredivisie’nin 7. haftasında RKC Waalwijk ve Ajax takımları arasındaki maçta üzücü bir olay yaşandı. Mücadele sırasında meydana gelen bir sakatlık, maça ara verilmesine sebep oldu.

Maçın 84. dakikasında Ajax’ın sağ kanattan yaptığı bir atağın ardından yaşanan olayda, futbolcu Brobbey’in kaleci Vaessen’e çarpması sonucu trajik bir sakatlık meydana geldi.

Büyük bir hızla ilerleyen topu kontrol etmeye çalışan Brobbey, kontrolünü kaybederek kaleci Vaessen’e takıldı. Bu esnada kramponunun üstüyle Vaessen’in kafasına darbe vurdu.

Darbenin etkisiyle hareketsiz hale gelen Vaessen için sağlık görevlileri hemen sahaya girdi. Olayın yaşandığı anlarda ise hem RKC Waalwijk hem de Ajax oyuncuları gözyaşlarına boğuldu.

Tedavi süreci devam ederken, Vaessen’in etrafı perdelenerek görüntü alınmaması sağlandı. Şu ana kadar futbolcunun sağlık durumu hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.

Olay nedeniyle RKC Waalwijk ve Ajax arasındaki maç Eredivisie tarafından durduruldu. Vaessen’in bilincinin açık olduğu, takım yöneticisi tarafından açıklanırken, RKC Waalwijk Kulübü de resmi açıklamasında Vaessen’in bilincinin yerinde olduğunu ve ileri tetkik için hastaneye gönderildiğini belirtti. Kulüp, Vaessen’e sağlıkta güçlü olmasını dileyerek onu en yakın zamanda tekrar sahada görmek istediklerini ifade etti.