AK Parti Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül’ün Seçimlere İlişkin Değerlendirmeleri

AK Partili Abdülhamit Gül, CNN TÜRK'te... 'İstanbul'da Murat Kurum önde'

AK Parti Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül’ün açıklamalarına göre, Gaziantep’te güzel bir seçim çalışması devam etmektedir. Fatma Şahin’in belediyecilik konusundaki başarısı takdirle karşılanmaktadır. “Türkiye Yüzyılı belediyeciliğinin ilk seçimi” olarak nitelendirilen bu süreçte önemli projelerin hayata geçirilmesi hedeflenmektedir.

Hatay’da yaşanan 6 Şubat depremi sonrasında yaraları sarmaya çalıştıklarını belirten Gül, “Biz iddialar ve dedikodular üzerine siyaset yapmıyoruz” diyerek Mehmet Öntürk’e güvenlerinin tam olduğunu ifade etmiştir. Malatya’da da güçlü bir tabanları olduğunu vurgulayan Gül, AK Parti’nin yapmış olduğu hizmetlerin Malatya halkı tarafından takdirle karşılandığını belirtmiştir.

İstanbul’da Murat Kurum’un önde olduğunu belirten Gül, kentsel dönüşüm konusunda Kurum’un önemli çalışmalarının olduğunu ifade etmiştir. Gül, “Gerçek belediyeciliği AK Parti yapıyor” diyerek partilerinin hizmet odaklı politikalarına vurgu yapmıştır.

Hamza Dağ’ın İzmir’de sürpriz yapacağına inandığını belirten Gül, AK Parti’nin herkese eşit hizmet götürmeyi amaçladığını ifade etmiştir. Bahçeli’nin Erdoğan’a yönelik sözleri ile ilgili olarak ise Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milletle birlikte yol yürümeye devam edeceğini vurgulamıştır.

Özgür Özel’in “darbe” sözlerini talihsiz ve kabul edilemez olarak değerlendiren Gül, bu tür açıklamaların gençler üzerinde olumsuz etkiler oluşturabileceğini ifade etmiştir. Son olarak, yeni anayasa yapımının Türkiye’nin önemli konularından biri olduğunu belirten Gül, siyasi partiler arasında uzlaşma sağlanarak milletin lehine yeni bir anayasa yapılacağını söylemiştir.